Ενοικιάζεται το "φιλέτο" της Folli-Follie στον Αγιο Στέφανο
Ενοικιάζεται το "φιλέτο" της Folli-Follie στον Αγιο Στέφανο

Ενοικιάζεται το "φιλέτο" της Folli-Follie στον Αγιο Στέφανο

Το σχέδιο εξυγίανσης προβλέπει την μετεγκατάσταση καταστημάτων, την επαναδιαπραγμάτευση ενοικίων αλλά και την δημιουργία νέων σημείων έως το 2023.
Ειρήνη Θεοφανίδου
12.01.2022

Την ενοικίαση τμήματος του εντυπωσιακού κτιρίου που στεγάζει τα κεντρικά γραφεία της εισηγμένης εταιρείας Folli-Follie στον Αγιο Στέφανος Αττικής προβλέπει το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι εξεδόθη η υπ' αριθμ. 3/2022 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, δυνάμει της οποίας επικυρώνεται η από 31.12.2020 Συμφωνία Εξυγίανσης - Μεταβίβαση Επιχείρησης της εταιρείας, όπως αυτή τροποποιήθηκε με την από 9.9.2021 συμφωνία τροποποίησης. 

Η εισηγμένη -της οποίας τα ιδρυτικά στελέχη και άλλα άτομα κατηγορούνται για δράση εγκληματικής οργάνωσης πλαστογραφίας από κοινού και κατ' εξακολούθηση με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω των 120.000 ευρώ, απάτης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση τελεσθείσας κατά φυσικών και νομικών προσώπων, ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ με ζημία άνω των 120.000 ευρώ, χειραγώγησης της αγοράς από κοινού, κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση- θα μετατραπεί σε εταιρεία συμμετοχών.

Η νέα εταιρεία ως ενεργητικό θα αποκτήσει τις συμβάσεις διανομής σχετικά με τις δραστηριότητες κοσμημάτων, μόδας, καλλυντικών και πολυκαταστημάτων του σημερινού ομίλου.

Στην AssetsCo και στη θυγατρική της European AssetsCo θα μεταβιβαστούν κτίρια, οικόπεδα και συμμετοχές σε εταιρείες ενώ το σχέδιο εξυγίανσης προβλέπει τη μετεγκατάσταση καταστημάτων αλλά και την επαναδιαπραγμάτευση των ενοικίων.

Επίσης προβλέπεται η δημιουργία 14 καταστημάτων έως το 2023 με το σήμα Collective και στον τομέα των καλλυντικών εγκατάσταση νέων σημείων πώλησης σε περιοχές με αυξημένη εμπορική κίνηση.

Τα εντυπωσιακά γραφεία 

Σύμφωνα με ανθρώπους της αγοράς τα εντυπωσιακά γραφεία της εταιρείας θεωρούνται "φιλέτα" καθώς πρόκειται για σύγχρονα κτίρια που βρίσκονται δίπλα στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Λαμίας συνολικής επιφάνειας 10.000 τ.μ 

Το κτίριο της διοίκησης αποτελείται από δύο τμήματα. Ένα πλαίσιο παραλληλόγραμμο και ένα τμήμα κυλινδρικό και ανάμεσά τους συγκροτούν ένα τριώροφου ύψους κενό. Ο χώρος αυτός της εισόδου των επισκεπτών φωτίζεται από την οροφή με μεγάλα κάτοπτρα που στέλνουν το φως του ήλιου προς τα κάτω και το βράδυ ανακλούν το φως των προβολέων. Εκατέρωθεν του κενού διατάσσονται οι χώροι των γραφείων, των atelier και της διοίκησης.

Στην σχετικά ήπια κλίση της τοπογραφίας τα κτίρια εδράζονται με διαφορά μιας στάθμης, πράγμα που επιτρέπει στον πάνω όροφο της διοίκησης να εκμεταλλευτεί την πανοραμική θέα του τοπίου.

FF01.jpg

Αρχιτέκτονες: Μαρία Κοκκίνου, Ανδρέας Κούρκουλας

Συνεργάτες: Κατερίνα Παπανδρέου, Γεώργιος Αθανάσιος Νικόπουλος

Συνεργαζόμενο Αρχιτεκτονικό Γραφείο: Αντωνία Πάνου, Φ. Καρυδάκης, Ι. Μαυράκης & Συνεργάτες Ε.Π.Ε.

Η/Μ Μελέτη: ΕΛ.Τ.Ε.ΜΕ. Ε.Π.Ε.

Κατασκευή: Αχιλλεύς Τεχνική ΑΤΕ

Επιφάνεια: 10.000 τ.μ.