Σε ξένα χέρια το ξενοδοχείο Oscar
Σε ξένα χέρια το ξενοδοχείο Oscar

Σε ξένα χέρια το ξενοδοχείο Oscar

Επενδυτικό ντεμπούτο της ουγγρικής Indotek στην Αθήνα
RE+D magazine
08.02.2022

Την είσοδο του στην αγορά ακινήτων της Αθήνας ανακοίνωσε ουγγρική εταιρεία ακινήτων Indotek Group με την εξαγορά του ξενοδοχείου Oscar Hotel Athens μέσω πλειστηριασμού από την Εθνική Τράπεζα, ανεβάζοντας σε 12 τον συνολικό αριθμό των χωρών στις οποίες δραστηριοποιείται εκτός Ουγγαρίας.

Το πενταόροφο ξενοδοχείο που παραμένει κλειστό από τον Μάρτιο του 2020 όταν εφαρμόστηκε το πρώτο lockdown λόγω κορονοϊού στη χώρα, βρίσκεται κοντά στο σταθμό Λαρίσης, διαθέτει 124 δωμάτια, εξωτερική πισίνα, ιδιωτικό μπαρ, εστιατόριο και αίθουσα συνεδριάσεων.  

Ο Όμιλος Indotek πλειοδότησε στο σχετικό διαγωνισμό προσφέροντας το ποσό των €5,5 εκατ. (τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού).

Το ξενοδοχείο OSCAR ανακαινίστηκε πλήρως εν όψει των Ολυμπιακών αγώνων του 2004.

Ο Όμιλος Indotek ο οποίος μετρά σήμερα 20 χρόνια ζωής, αποτελεί έναν από τους πλέον σημαντικούς διαχειριστές επενδύσεων ακινήτων στην ουγγρική αγορά.  Διαθέτει ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο με περισσότερα από 1,7 εκατ. τ.μ. με 30 κτήρια γραφείων, 100 βιομηχανικές κτήρια και κέντρα logistics και 20 εμπορικά κέντρα με πάνω από 3.500 ενοικιαστές. 

Με την εξαγορά του Oscar Hotel Athens, ο Όμιλος ολοκλήρωσε την πρώτη του συναλλαγή ακινήτων στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα με την εταιρεία η εν λόγω αγορά αποτελεί μέρος της στρατηγικής διεθνούς επέκτασης της στην Κεντρική και Νότια Ευρώπη, με την οποία στοχεύει στη διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου της τόσο γεωγραφικά όσο και ως προς τους τύπους ακινήτων.