Εργο στις ΗΠΑ ολοκλήρωσε η Hellenic Cables
Εργο στις ΗΠΑ ολοκλήρωσε η Hellenic Cables

Εργο στις ΗΠΑ ολοκλήρωσε η Hellenic Cables

Σκοπός αυτού του έργου είναι να παρέχει περίπου 2,6 GW καθαρής ενέργειας από θαλάσσια αιολικά πάρκα.
RE+D magazine
14.01.2022

Η Hellenic Cables, ο κλάδος καλωδίων της Cenergy Holdings, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του έργου κατασκευής και φόρτωσης καλωδίων, κατ' εκτέλεση της σύμβασης που της ανατέθηκε από την Dominion Energy, για τη μερική προμήθεια inter-array καλωδίων για το έργο Coast Virginia Offshore Wind (CVOW).

Σκοπός αυτού του έργου είναι να παρέχει περίπου 2,6 GW καθαρής ενέργειας από θαλάσσια αιολικά πάρκα, αυξάνοντας την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στα νοικοκυριά της Πολιτείας της Βιρτζίνια στις ΗΠΑ.  

Το έργο θα έχει πολλά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη για την περιοχή Hampton Roads, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί για ολόκληρη την Πολιτεία της Βιρτζίνια μια βιώσιμη αλλά και αναγκαία ευκαιρία να αποκτήσει καθαρή ενέργεια και να πετύχει τους οικονομικούς και περιβαλλοντικούς της στόχους.

Η Hellenic Cables ήταν υπεύθυνη για τον σχεδιασμό, την προμήθεια και την αποθήκευση περίπου 50 χλμ. υποβρυχίων inter-array καλωδίων 66 kV με μόνωση XLPE, τα οποία συνδέουν τις ανεμογεννήτριες με τον υπεράκτιο υποσταθμό. 

Η κατασκευή των καλωδίων στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής υποβρυχίων καλωδίων της Hellenic Cables στην Κόρινθο, διήρκεσε για ένα μακρύ χρονικό διάστημα.