Έτσι θα μεταμορφωθεί το Hilton Athens
Έτσι θα μεταμορφωθεί το Hilton Athens

Έτσι θα μεταμορφωθεί το Hilton Athens

Το σύνολο της ανακατασκευής αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2024.
RE+D magazine
11.01.2022

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ριζική ανακατασκευή του κτιριακού συγκροτήματος που σήμερα φιλοξενεί το ξενοδοχείο Hilton Athens, προκειμένου να φιλοξενήσει τις νέες χρήσεις, αλλά και να εφαρμοστούν βέλτιστες βιώσιμες πρακτικές σύμφωνα με τη διεθνή πιστοποίηση LEED Gold.

Το νέο μοντέλο θα περιλαμβάνει -πέραν της λειτουργίας ξενοδοχείου- κατοικίες (διαμερίσματα), μια σύγχρονη λέσχη μελών, πολλαπλά εστιατόρια και θεματικούς εμπορικούς χώρους.  Κατά τη διάρκεια της κατασκευής αναμένεται να εργασθούν μέχρι και 800 άτομα, ενώ κατά τη λειτουργία θα απασχοληθούν πάνω από  600 εργαζόμενοι.

Η ανακατασκευή του κτιριακού συγκροτήματος περιλαμβάνει: 

Τη δημιουργία του νέου πολυτελούς ξενοδοχείου Conrad που θα διαθέτει 280 δωμάτια και σουίτες (από 506 δωμάτια και σουίτες μέχρι σήμερα) 

Τη δημιουργία 50 πολυτελών κατοικιών (μεγάλα διαμερίσματα), οι οποίες θα λειτουργήσουν υπό τα brands Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences της Hilton 

Τη συνολική ανάπλαση του τελευταίου ορόφου όπου θα φιλοξενηθούν εμπειρίες γαστρονομίας και ψυχαγωγίας 

Επέκταση δίπλα στο χώρο της πισίνας, η οποία είχε συμπεριληφθεί και στον αρχικό σχεδιασμό της δεκαετίας του 1960 Τη δημιουργία θεματικών εμπορικών χώρων, εγκαταστάσεων ψυχαγωγίας και ευεξίας, καθώς και σύγχρονης λέσχης μελών σε χώρους 5.500 τ.μ. 

Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης κλίμακας, το οποίο θα διατηρήσει αναλλοίωτη και θα αναδείξει περαιτέρω, την αρχιτεκτονική κληρονομιά του κτηρίου και τις διαχρονικές προσόψεις που είχε φιλοτεχνήσει ο Γιάννης Μόραλης. 

Οι εργασίες ξεκίνησαν στο τέλος του 2020 σε τμήματα του ξενοδοχείου τα οποία σταμάτησαν τη λειτουργία τους και το σύνολο της ανακατασκευής αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2024.