Εως τον Απρίλιο ο διαγωνισμός για το πρόγραμμα "Κινούμαι ηλεκτρικά"
Εως τον Απρίλιο ο διαγωνισμός για το πρόγραμμα "Κινούμαι ηλεκτρικά"

Εως τον Απρίλιο ο διαγωνισμός για το πρόγραμμα "Κινούμαι ηλεκτρικά"

Έως τον Απρίλιο θα προκηρυχθεί νέος κύκλος του προγράμματος "Κινούμαι ηλεκτρικά"
RE+D magazine
20.01.2022

Την προκήρυξη του νέου κύκλου του προγράμματος "Κινούμαι ηλεκτρικά" έως τον προσεχή Απρίλιο ανακοίνωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκας.

Οπως είπε ο υπουργός θα υπάρξουν αυξημένες επιδοτήσεις για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων ενώ παράλληλα θα προκηρυχθεί ειδικό πρόγραμμα για αντικατάσταση ταξί σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη με ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Σε μήνυμα του προς το 5ο συνέδριο Ηλεκτροκίνησης που πραγματοποιείται σήμερα ο κ.Σκρέκας τόνισε ότι με τον προηγούμενο κύκλο του προγράμματος επιτεύχθηκε η υπερκάλυψη του στόχου για την κυκλοφορία ηλεκτρικών οχημάτων που προβλέπει ο ενεργειακός και κλιματικός σχεδιασμός.

Συγκεκριμένα οι ταξινομήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων έφθασαν πέρυσι τις 6.967, που αποτελεί νέο ρεκόρ, έναντι στόχου για 3750 και 480 ταξινομήσεων το 2019. Στο πλαίσιο του προγράμματος υπέβαλαν αίτηση για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου, δικύκλου ή ποδηλάτου περισσότεροι από 18.000 πολίτες.

Το νέο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επιδοτήσεις για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων τόσο από φυσικά πρόσωπα όσο και από επιχειρήσεις ενώ το νέο πρόγραμμα για τα ταξί θα προβλέπει ενίσχυση ύψους 22.500 ευρώ για αγορά ηλεκτρικού οχήματος με παράλληλη απόσυρση του υφιστάμενου.