Η Αθήνα στις πιο δημοφιλείς χώρες για εγκατάσταση Data Center παγκοσμίως
Η Αθήνα στις πιο δημοφιλείς χώρες για εγκατάσταση Data Center παγκοσμίως

Η Αθήνα στις πιο δημοφιλείς χώρες για εγκατάσταση Data Center παγκοσμίως

Έκθεση της Cushman & Wakefield «σκιαγραφεί» τον παγκόσμιο κλάδο
Ειρήνη Θεοφανίδου
20.01.2022

Στην τρίτη θέση μεταξύ των 10 αγορών στον κλάδο των Data Centers που αξίζει να παρακολουθείς βρίσκεται η Αθήνα σύμφωνα με την τελευταία έκθεση με τίτλο «2022 Global Data Center Market Comparison» που κυκλοφόρησε η εταιρεία Cushman & Wakefield.

Η έκθεση που «σκιαγραφεί» τον παγκόσμιο κλάδο των Data Centers καλύπτει τις βασικές αλλά και τις αναδυόμενες αγορές καθώς επίσης και τις τάσεις για την εφετινή χρονιά. Όπως λέει το 2022 εστιάζει σε 55 παγκόσμιες αγορές συμπεριλαμβανομένων 1.333 κέντρων δεδομένων.

«Οι αλλαγές που ξεκίνησαν καθ’ όλη την διάρκεια του 2020 με εταιρίες αλλά και κυβερνητικούς φορείς που μετακινήθηκαν περισσότερο στο cloud ή επέλεξαν την υβριδική στρατηγική την «μονιμοποίησαν» το 2021» αναφέρει ο Kevin Imboden, Επικεφαλής του τμήματος Data Center Advisory της C&W.

Ο ίδιος σημειώνει ότι «οι μεγάλοι πάροχοι υπηρεσιών cloud συνεχίζουν να αγωνίζονται για μερίδιο αγοράς τόσο σε μεγάλες όσο και σε μικρότερες αγορές με έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό αγορών να γίνονται κόμβοι». Η μελέτη δείχνει ότι οι εν λόγω κατασκευές συνεχίζουν να αυξάνονται παγκοσμίως με 4,1 GW να βρίσκονται σε εξέλιξη στις καλυμμένες αγορές από 2,9 GW στην προηγούμενη μελέτη και 1,6 GW ένα χρόνο πριν.

Μάλιστα οι μεγάλοι πελάτες συνεχίζουν να απαιτούν μεγαλύτερες κατασκευές, με campus 100 MW να γίνονται όλο και πιο συνηθισμένα. Η Cushman & Wakefield αξιολόγησε τις αγορές των κέντρων δεδομένων σε όλο τον κόσμο σε 13 διαφορετικές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων της συνδεσιμότητας οπτικών ινών, του μεγέθους της αγοράς, της διαθεσιμότητας cloud και πολλά άλλα, για να καθορίσουν τις κορυφαίες συνολικά αγορές καθώς και τις κορυφαίες επιδόσεις σε καθεμία από τις 13 κατηγορίες.

Οι 10 κορυφαίες αγορές Data Center


1. Northern Virginia

7. Phoenix


2. Silicon Valley*

8. Dallas


2. Singapore*

9. Sydney


4. Chicago*

10. Seattle*


4. Atlanta*

10. Portland*


6. Hong Kong

 

* Denotes a tie

Οι 10 αγορές Data Center που αξίζει να κοιτάξεις


1. Cape Town

6. Istanbul


2. Moscow

7. Hyderabad


3. Athens

8. Bangkok


4. Abu Dhabi

9. Auckland


5. Vienna

10. Mombasa