Η British Land σκοπεύει να "σπάσει" τη συμφωνία με την Gazprom
Η British Land σκοπεύει να "σπάσει" τη συμφωνία με την Gazprom

Η British Land σκοπεύει να "σπάσει" τη συμφωνία με την Gazprom

Θυγατρική του ρωσικού ενεργειακού ομίλου μισθώνει περίπου 8.360 τμ στο κεντρικό Λονδίνο.
RE+D magazine
08.03.2022

Η British Land, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες αξιοποίησης ακινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, σχεδιάζει να τερματίσει τη συμφωνία μίσθωσης με την παγκόσμια επιχείρηση εμπορίας ενέργειας της Gazprom στο Regent's Place στο κεντρικό Λονδίνο μετά την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία.

Η Gazprom Marketing & Trading (GM&T), θυγατρική του Ρώσικου κολοσσού Gazprom, μισθώνει περίπου 8.360 τμ τμ στους τελευταίους ορόφους της οδού Triton 20, ένα τετράγωνο στην ανατολική πλευρά του Regent's Park.

Η British Land είπε ότι θα προσπαθήσει να τερματίσει τη συμφωνία το συντομότερο δυνατό, σύμφωνα με τους Financial Times. «Έχουμε μια ιστορική συμφωνία με την Gazprom στο Regent’s Place και θα αποχωρήσουμε από αυτή το συντομότερο δυνατό», δήλωσε η British Land, προσθέτοντας ότι σοκαρίστηκε και λυπήθηκε από τα γεγονότα στην Ουκρανία.

«Πρόκειται για μια περίπλοκη κατάσταση και θα συνεχίσουμε να επανεξετάζουμε όλα τα μέτρα που έχουμε στη διάθεσή μας, παραμένοντας παράλληλα πλήρως συμμορφωμένοι με τις απαιτήσεις κυρώσεων».