Σοβαρό έλλειμμα προσφοράς νέων ακινήτων στην Ρουμανία
Σοβαρό έλλειμμα προσφοράς νέων ακινήτων στην Ρουμανία

Σοβαρό έλλειμμα προσφοράς νέων ακινήτων στην Ρουμανία

Αυξημένο το ενδιαφέρον για τα υπάρχοντα περιουσιακά στοιχεία.
Ειρήνη Θεοφανίδου
23.02.2022

Η συνολική αξία των επενδύσεων σε ακίνητα στη Ρουμανία προσέγγισε τα 900 εκατ. ευρώ το 2021, περισσότερο από το 1/3 του ποσού που συγκεντρώθηκε το τελευταίο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων Colliers Romania.

«Ο όγκος, αν και καλός, δεν δείχνει το πραγματικό μέγεθος της ζήτησης, λόγω της [...] περιορισμένης προσφοράς. Αυτό ισχύει για όλους τους μεγάλους τομείς: γραφεία, λιανική και βιομηχανικά ακίνητα» αναφέρει η Colliers.

«Σε αυτό το πλαίσιο, βλέπουμε αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα υπάρχοντα περιουσιακά στοιχεία, σε κεντρική τοποθεσία, τα οποία μετά από μια επένδυση μπορούν να μετατραπούν σε κατοικία, ξενοδοχείο ή να αναβαθμιστούν σε σύγχρονους χώρους γραφείων», λέει η Anca Merdescu, Associate Director for Investments Services στην Colliers.

Αν και επλήγη περισσότερο από την πανδημία, ο κλάδος του λιανεμπορίου ήταν εκείνος που κυριάρχησε στις συμφωνίες, με μερίδιο 48% επί του συνολικού όγκου των επενδύσεων το τελευταίο τρίμηνο, ακολουθούμενος από βιομηχανικά ακίνητα και logistics (29%) και γραφεία ( 17%).