Η Dimand φωταγώγησε το ΜΙΝΙΟΝ
Η Dimand φωταγώγησε το ΜΙΝΙΟΝ

Η Dimand φωταγώγησε το ΜΙΝΙΟΝ

Στόχος είναι το ιστορικό κτίριο να μετατραπεί σε ένα πρότυπο βιοκλιματικό κτήριο γραφειακών και εμπορικών χώρων.
RE+D magazine
24.12.2021

Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, το κτήριο που στέγαζε το ιστορικό πολυκατάστημα ΜΙΝΙΟΝ, έλαμψε και πάλι, δημιουργώντας γιορτινή ατμόσφαιρα σε μια ιδιαίτερα πολυσύχναστη περιοχή της Αθήνας.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Dimand, Δημήτρης Ανδριόπουλος, φωταγώγησαν το πρώην πολυκατάστημα, προσδίδοντάς του κάτι από την παλιά του αίγλη.


Η εντυπωσιακή φωταγώγηση έφερε ξανά τα Χριστούγεννα στον αγαπημένο προορισμό των παιδικών μας χρόνων.

 

Σε αυτό συνέβαλε και το έργο που φρόντισε να σχεδιάσει στους τοίχους περιμετρικά του κτηρίου ο καλλιτέχνης γκράφιτι, Soteur. Το εικαστικό και φωτιστικό έργο, «Childhood dreams build the future», ήρθε να ζεστάνει αυτές τις γιορτινές μέρες τις καρδιές όλων των επισκεπτών στο κέντρο της πόλης.

 

Το πρώην πολυκατάστημα των 16.000 τ.μ., που βρίσκεται κοντά στην πλατεία Ομονοίας, κατέχει μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές όλων των Αθηναίων.

 

Στόχος είναι μόλις ολοκληρωθεί το φιλόδοξο έργο της ανακατασκευής του σε ένα πρότυπο βιοκλιματικό κτήριο γραφειακών και εμπορικών χώρων, να αναδειχθεί σε έναν ελκυστικό προορισμό που θα συμβάλλει στη σύγχρονη ιστορία της πόλης και στην αναβίωση της Πατησίων, αλλά και της ευρύτερης περιοχής του κέντρου των Αθηνών.