Η Ελλάδα μέσα στην πρώτη 10αδα για να ζει κανείς
Η Ελλάδα μέσα στην πρώτη 10αδα για να ζει κανείς

Η Ελλάδα μέσα στην πρώτη 10αδα για να ζει κανείς

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ιαπωνία με σκορ 7,89 στα 10 ενώ η Ελλάδα στην 6η θέση έχει σκορ 7,25.
RE+D magazine
17.01.2022

Στα καλύτερα μέρη για να ζήσει κάποιος το 2022 είναι η χώρα μας καταλαμβάνοντας την 6η θέση σύμφωνα με έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από ασφαλιστική εταιρεία και εξετάζει ένα συγκεκριμένο αριθμό παραγόντων, όπως η ευτυχία και η ευημερία, οι παροχές υγείας, οι ευκαιρίες απασχόλησης και η ποιότητα ζωής, προκειμένου να προσδιορίσει ποιες χώρες προσφέρουν περισσότερα πλεονεκτήματα για τους ξένους κατοίκους τους.

Στις συνθήκες υγείας περιλαμβάνεται ο μέσος όρος του προσδόκιμου επιβίωσης των κατοίκων μιας χώρας, ο αριθμός νοσοκομείων, ο αριθμός νοσοκομειακών κλινών ανά 1000 κατοίκους, ο αριθμός θανάτων από COVID-19 και ο αριθμός των γιατρών ανά 1000 κατοίκους.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Ιαπωνία, με σκορ 7,89 στα 10. Στη δεύτερη θέση, η Νότια Κορέα με σκορ 7,74, στην τρίτη θέση η Αυστρία με σκορ 7,55, στην τέταρτη θέση η Λιθουανία με σκορ 7,37, στην πέμπτη θέση η Γερμανία με σκορ 7,32 και στην έκτη θέση η Ελλάδα με σκορ 7,25.

Στην κατάταξη για την πρώτη δεκάδα ακολούθησαν Γαλλία, Τσεχία, Πορτογαλία και Κίνα. Η Ιαπωνία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με το υψηλότερο προσδόκιμο επιβίωσης στον κόσμο, καθώς οι Ιάπωνες ζουν κατά μέσο όρο 84,4 έτη, με τον παγκόσμιο μέσο όρο να είναι στα 78,14 έτη.

Τη δεύτερη και την τρίτη θέση καταλαμβάνουν η Νότιος Κορέα και η Αυστρία, με τη Νότια Κορέα να είναι δεύτερη σε ποσοστό νοσοκομείων με ένα κάθε 24,19 χλμ.