Η Lamda με την κοινοπραξία Mace-Jacobs αλλάζει την φιλοσοφία των αστικών αναπτύξεων
Η Lamda με την κοινοπραξία Mace-Jacobs αλλάζει την φιλοσοφία των αστικών αναπτύξεων

Η Lamda με την κοινοπραξία Mace-Jacobs αλλάζει την φιλοσοφία των αστικών αναπτύξεων

Δίνεται έμφαση στην εισαγωγή νέων τεχνολογιών στον τομέα των κατασκευών με τη χρήση του digital supply chain management.
RE+D magazine
18.02.2022

Στα ύψη βρίσκεται το ενδιαφέρον για την επόμενη ημέρα των αστικών αναπτύξεων στη χώρα ύστερα από την αλλαγή φιλοσοφίας που επιχειρεί να φέρει το μεγάλο Project του Ελληνικού.

Η συνεργασία της Lamda Development με την κοινοπραξία Mace - Jacobs που ανέλαβε καθήκοντα γενικού συμβούλου διαχείρισης του έργου εκτιμάται ότι θα εδραιώσει μια ισχυρότερη εφοδιαστική αλυσίδα στον κατασκευαστικό κλάδο και θα υποστηρίξει τον στόχο της χώρας για την επαναπροσέλκυση εργαζόμενων και τη διευκόλυνση μετάδοσης γνώσεων.

Όπως έχει αναφερθεί, έμφαση δίνεται και στην εισαγωγή νέων τεχνολογιών και τεχνικών στον τομέα των κατασκευών με τη χρήση digital supply chain management (ψηφιακή διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας) ώστε να μειώσει τις αβεβαιότητες της εφοδιαστικής αλυσίδας και να εξασφαλίσει την έγκαιρη παράδοση έργων στην αγορά, καθώς και με τη χρήση μεθόδων Design Manufacture Assemble (σχεδιασμού κατασκευής συναρμολόγησης) και τυποποίησης της παραγωγής με μεθόδους «εργοστασιακού» τύπου, που βοηθούν στην αύξηση της ποιότητας και της παραγωγικότητας και τη μείωση των κινδύνων των εργαζομένων.

Εξυπνη πόλη

Εξάλλου όπως έχει τονίσει αρκετές φορές η εταιρεία και μέσω  του CEO Οδ. Αθανασίου βασικός στόχος της αστικής ανάπλασης του Ελληνικού παραμένει η δημιουργία μιας πράσινης βιώσιμης έξυπνης πόλης, φιλική προς τον άνθρωπο, με μεγάλα δίκτυα ποδηλατοδιαδρομών και δρόμους περιπάτου, όπου οι κάτοικοι θα ζουν και θα εργάζονται κάνοντας περιορισμένη χρήση ιδιωτικών μεταφορικών μέσων. Αυτό θα επιτευχθεί με την εισαγωγή έξυπνων υποδομών «πράσινης ενέργειας» και υψηλών πρότυπων βιωσιμότητας που θα αποτελέσουν ορόσημα για την Ελλάδα και την Ευρώπη τα ερχόμενα χρόνια