Κινδυνεύουν 180.000 θέσεις εργασίας στη Βρετανία αν επιστρέψουν τα lockdown
Κινδυνεύουν 180.000 θέσεις εργασίας στη Βρετανία αν επιστρέψουν τα lockdown

Κινδυνεύουν 180.000 θέσεις εργασίας στη Βρετανία αν επιστρέψουν τα lockdown

Προειδοποιεί για σοβαρές συνέπειες το WTTC.
RE+D magazine
16.11.2021

Έως και 180.000 θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να χαθούν στον τουριστικό κλάδο του Ηνωμένου Βασιλείου το 2021, εάν επιβληθούν εκ νέου ταξιδιωτικοί περιορισμοί αυτόν τον χειμώνα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC).

Τα στοιχεία παρουσίασε η κα. Julia Simpson, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του WTTC, κατά τη διάρκεια του "2021 Tourism Alliance Conference", μιας εκδήλωσης όπου οι ηγέτες του κλάδου συζήτησαν το πώς να ανοικοδομήσουν τον ταξιδιωτικό τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οπως είπαν οι ειδικοί, περαιτέρω ζημιά θα μπορούσε να προκληθεί στον ήδη ταλαιπωρημένο κλάδο, εάν επιβληθούν νέοι περιορισμοί, στους ταξιδιώτες από το εξωτερικό ο οποίος από τον Οκτώβριο έχει χαλαρώσει τα αυστηρά μέτρα του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με πληροφορίες όμως που είδαν το φως της δημοσιότητας η κυβέρνηση εξετάζει νέα μέτρα σε μια προσπάθεια να αυξηθεί η προστασία από τον COVID-19 για τους πλήρως εμβολιασμένους.

Η πρόεδρος του WTTC δήλωσε χαρακτηριστικά: "Η προοπτική περισσότερων από 500.000 ανθρώπων να χάσουν τις δουλειές τους στον τουριστικό και ταξιδιωτικό κλάδο του Ηνωμένου Βασιλείου λόγω περιττών ταξιδιωτικών περιορισμών αποτελεί μια τεράστια ανησυχία για το WTTC. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήσουμε όλη την πρόοδο που κερδίσαμε εφέτος με κόπο να αντιστραφεί. Κινδυνεύουν οι δουλειές πολλών ανθρώπων αλλά και η οικονομική ανάκαμψη της χώρας".

Πέρυσι, η έρευνα του WTTC αποκάλυψε ότι χάθηκαν 307.000 θέσεις εργασίας στον Τουρισμό, προκαλώντας δυστυχία σε όσους είχαν μοναδικό έσοδο από αυτή την δουλειά.

Σύμφωνα με την ίδια ανάλυση εκτιμάται πως η κυβέρνηση θα μπορούσε να δει να χάνονται έως και £5,3 δισ. από τη συνεισφορά του τουριστικού κλάδου στην οικονομία πριν από το τέλος του 2021, εάν τεθούν σε ισχύ αυστηροί ταξιδιωτικοί περιορισμοί.