Ξεκίνησε η μεγάλη ανακαίνιση της Βαρβακείου Αγοράς
Ξεκίνησε η μεγάλη ανακαίνιση της Βαρβακείου Αγοράς

Ξεκίνησε η μεγάλη ανακαίνιση της Βαρβακείου Αγοράς

Το έργο θα διαρκέσει τέσσερις μήνες.
RE+D magazine
08.02.2022

Ξεκίνησε η ριζική ανακατασκευή από το Δήμο Αθηναίων, των στεγάστρων και των κτιριακών υποδομών των 43 χώρων πώλησης-καταστημάτων, που βρίσκονται στην κάτω πλευρά της Βαρβακείου.

Αυτή είναι η πρώτη μεγάλη παρέμβαση που γίνεται στη Βαρβάκειο Αγορά τα τελευταία 20 χρόνια, καθώς η προηγούμενη είχε γίνει την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η αγορά δεν θα διακόψει την λειτουργία της καθ' όλη τη διάρκεια των εργασιών και ήδη τοποθετήθηκαν οι πρώτες τέντες βαρέως τύπου, καθώς και ψυγεία κοντέινερ για την αποθήκευση των προϊόντων.

Ο Δήμος Αθηναίων παρέχει δωρεάν ίντερνετ στους καταστηματάρχες με στόχο να διευκολυνθούν οι συναλλαγές τους, ενώ για όλο το διάστημα της ανακατασκευής, οι επαγγελματίες δεν θα καταβάλλουν το αντίτιμο για τη μίσθωση των χώρων. 

Προχωρούμε ταχύτατα στη συνολική αναβάθμιση των υπαίθριων χώρων πώλησης, με στόχο να προσφέρουμε τόσο στους επαγγελματίες όσο και στους καταναλωτές, σύγχρονες, αλλά και υγειονομικά ασφαλείς εγκαταστάσεις οι οποίες, όμως, θα διατηρήσουν στο ακέραιο τον ιστορικό χαρακτήρα της μεγαλύτερης αγοράς της Αθήνας» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, που επισκέφθηκε τον χώρο της Βαρβακείου, όπου εκτελούνται τα έργα.

«Αποδεικνύουμε έμπρακτα τη βούλησή μας να στηρίξουμε τους επαγγελματίες της Βαρβακείου, που δίνουν τη δυνατότητα στα αθηναϊκά νοικοκυριά να προμηθεύονται καθημερινά ποιοτικά προϊόντα σε πολύ χαμηλές τιμές», πρόσθεσε.