Ξεκινούν τα έργα για το "Open Mall Galerius" στην Θεσσαλονίκη
Ξεκινούν τα έργα για το "Open Mall Galerius" στην Θεσσαλονίκη

Ξεκινούν τα έργα για το "Open Mall Galerius" στην Θεσσαλονίκη

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.
RE+D magazine
20.12.2021

Το έργο «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Γούναρη - Open Mall Galerius», παρουσίασε πρόσφατα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Παντελής Φιλιππίδης.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με την δημοτική αρχή η διοίκηση βρίσκεται στη φάση υπογραφής σύμβασης με τον ανάδοχο για τα εξής έργα:

- Τη μετατροπή των οδών Βύρωνος και Γρηγορίου Παλαμά σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας με ταυτόχρονη κατασκευή έργων απορροής όμβριων υδάτων.

- Την κατασκευή νέας παιδικής χαράς, εμβαδού 300 τ.μ., στην πλατεία Ναυαρίνου, δίπλα από την υπάρχουσα.

- Τη διαμόρφωση νέας φύτευσης στα παρτέρια της Δημητρίου Γούναρη σε Τσιμισκή και Εγνατία, αλλά και σ' αυτά στους πεζοδρόμους Ισαύρων, Αιμιλιανού Γρεβενών και Γονατά για την αισθητική τους αναβάθμιση, την ανάδειξη των μνημείων και τη βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής.

- Τη δημιουργία σταθμού κοινόχρηστων ποδηλάτων για τη βελτίωση της κινητικότητας.

- Την αναβάθμιση φωτισμού και έξυπνα συστήματα

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους και έχει προϋπολογισμό €1,4 εκατ.