Στην Peakside Capital Advisors κτίριο γραφείων της Patrizia
Στην Peakside Capital Advisors κτίριο γραφείων της Patrizia

Στην Peakside Capital Advisors κτίριο γραφείων της Patrizia

Το ακίνητο συνολικής επιφάνειας 5.400 τ.μ αποκτήθηκε για το ταμείο Peakside Real Estate Fund IV.
Ειρήνη Θεοφανίδου
11.02.2022

Η Peakside Capital Advisors αγόρασε ένα κτίριο γραφείων συνολικής επιφάνειας 5.400 τ.μ. στη Φρανκφούρτη από την Patrizia για το ταμείο της Peakside Real Estate Fund IV. Τα δύο μέρη συμφώνησαν να μην κάνουν γνωστή την τιμή της συναλλαγής.

Το εννεαόροφο κτίριο βρίσκεται στη Friedrichstrasse 2-6 στην περιοχή Westend-Nord και κατασκευάστηκε αρχικά το 1968.

Η τελευταία του ανακαίνιση έγινε το 2020 με 2021. Το ποσοστό πληρότητας στην παρούσα φάση ανέρχεται σε 96% με σταθμισμένη μέση διάρκεια μίσθωσης 2,3 έτη. Το ακίνητο περιλαμβάνει επίσης 35 θέσεις στάθμευσης.

Το κτίριο βρίσκεται σε μια πολυσύχναστη γειτονιά μεταξύ του Πανεπιστημίου Γκαίτε και της Παλιάς Όπερας. Οι σταθμοί Grüneburgweg και Holzhausenstrasse του μετρό βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια.

H αγορά αυτή αποτελεί την αρχική επένδυση του αμοιβαίου κεφαλαίου PREF IV το οποίο έκλεισε το Peakside μέσα σε έντεκα μόλις μήνες συγκεντρώνοντας κεφάλαια περίπου €415 εκατ.

Με προγραμματισμένο LTV 60%, το αμοιβαίο κεφάλαιο θα επενδύσει σε ακίνητα αξίας περίπου 1,2 δισ. ευρώ σε όλες τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων στη Γερμανία, με έμφαση σε νεόδμητα ακίνητα που επηρεάζονται από αλλαγές στις αξίες στις τοπικές αγορές, σε ακίνητα που έχουν επιπλέον -χρηματοδοτικές ανάγκες, καθώς και σε περιουσιακά στοιχεία προστιθέμενης αξίας με δυνατότητες αναβάθμισης.