"Λουκέτο" της Amazon σε 68 καταστήματα
"Λουκέτο" της Amazon σε 68 καταστήματα

"Λουκέτο" της Amazon σε 68 καταστήματα

Θα εστιάσει την προσοχή της στην διάθεση ειδών καθημερινής χρήσης και σε μια λογική πολυκαταστήματος.
RE+D magazine
03.03.2022

Συνολικά 68 φυσικά καταστήματα σε ΗΠΑ και Βρετανία αναμένεται να κλείσει η Amazon.com Inc σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

H κίνηση αυτή σηματοδοτεί μια κρίσιμη καμπήγια την εταιρεία που άρχισε τη δράση της ως διαδικτυακό βιβλιοπωλείο οδηγώντας σε "λουκέτο" χιλιάδες καταστήματα λιανικής πώλησης βιβλίων και ειδών μουσικής.

Οπως λέει το δημοσίευμα η εταιρεία θα εστιάσει περισσότερο την προσοχή της στη διάθεση ειδών καθημερινής χρήσης, αλλά και σε μία λογική εμπορικού πολυκαταστήματος, προκειμένου να συνεχίσει την πορεία της ανοδικά.

Ο Μάικλ Πάτσερ αναλυτής της Wedbush Securities, δήλωσε ότι η δραστήρια στο διαδίκτυο Amazon ήταν σωστή στην απόφασή της να απαλλαγεί από τα βιβλιοπωλεία φυσικής παρουσίας, που ήταν ασυμβίβαστα με την πορεία της, όπως η αγορά σταθμών πώλησης βενζίνης για την εταιρία παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων Tesla Inc.

Σύμφωνα με τον Πάτσερ, ο Άντι Τζέισι, νέος εκτελεστικός διευθυντής της Amazon προχώρησε στην κίνηση αυτή, μετά την ανάλυση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της εταιρίας από τον τοποθέτησή του στη θέση του τον Ιούλιο. “Οι λιανικές πωλήσεις είναι δύσκολες και το ανακαλύπτουν αυτό” σημείωσε ο ίδιος.

Ο αντιπρόεδρος της εταιρίας για τις φυσικές πωλήσεις λιανικής Κάμερον Τζέινς αποχώρησε από την Amazon μετά από 14 χρόνια το Νοέμβριο, όπως ανέφερε ο ίδιος σε μία ανάρτησή του στο LinkedIn. Ο ίδιος, είναι τώρα εμπορικός διευθυντής στη REI ενώ δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα σχολιασμού.

Η Amazon θα κλείσει τα καταστήματα φυσικής παρουσίας σε διαφορετικές ημερομηνίες και θα ειδοποιήσει σχετικά τους πελάτες της. Οι εργαζόμενοι θα λάβουν αποζημίωση ή μπορούν να λάβουν βοήθεια για να βρουν δουλειές σε αλλά κοντινά εταιρικά καταστήματα πώλησης φρέσκων προϊόντων, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας. Η εταιρεία, πάνως, δεν μίλησε για τον ακριβή αριθμό μείωσης των θέσεων εργασίας.