Mεγάλα φυσικά καταστήματα σχεδιάζει η Amazon
Mεγάλα φυσικά καταστήματα σχεδιάζει η Amazon

Mεγάλα φυσικά καταστήματα σχεδιάζει η Amazon

RE+D magazine
20.08.2021

Mεγάλα φυσικά καταστήματα που θα λειτουργούν σαν πολυκαταστήματα σχεδιάζει η Amazon.com Inc (AMZN.O) σύμφωνα με δημοσιευμα της Wall Street Journal

Ορισμένα από τα πρώτα πολυκαταστήματα της Amazon αναμένεται να ανοίξουν στο Οχάιο και την Καλιφόρνια, Θα έχουν μέγεθος περίπου 3.000 τμ και θα προσφέρουν προϊόντα από γνωστές μάρκες καταναλωτών.

 Οι πωλήσεις σε μεγάλα πολυκαταστήματα, τα οποία κυριαρχούσαν μέχρι την είσοδο των διαδικτυακών παικτών, ιδιαίτερα της Amazon, έχουν καταρρεύσει, οδηγώντας ακόμη και στην πτώχευση των κάποτε δημοφιλών αλυσίδων λιανικής όπως οι Sears, Neiman Marcus και J.C. Penney.

 Η Amazon, η οποία κυριαρχεί στον διαδικτυακό χώρο αγορών, μπήκε στο χώρο του φυσικού καταστήματος με την εξαγορά της πολυτελούς αλυσίδας με ειδη παντοπωλείου Whole Foods το 2017.

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου επωφελήθηκε από την αύξηση των αγορών στο διαδίκτυο καθώς ο COVID-19 ανάγκασε εκατομμύρια να μείνουν στο σπίτι τον τελευταίο χρόνο. Τώρα η σταθερή διάθεση εμβολίων ενθαρρύνει περισσότερους Αμερικανούς να επιστρέψουν στα φυσικά καταστήματα.