Mειώθηκε η συμμετοχή της Varde στην Trastor
Mειώθηκε η συμμετοχή της Varde στην Trastor

Mειώθηκε η συμμετοχή της Varde στην Trastor

Αλλαγές στο μετοχικό κεφάλαιό της ανακοίνωσε η εταιρεία Trastor ΑΕΕΑΠ
RE+D magazine
10.07.2020

Αλλαγές στο μετοχικό κεφάλαιό της ανακοίνωσε η εταιρεία Trastor ΑΕΕΑΠ.

Μετά την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου που πραγματοποίησε η επενδυτική ακινήτων, μειώθηκε το ποσοστό της WRED LLC (ελέγχεται απο την Värde Partners) σε 52,07% από 57% πριν, ενώ αυξήθηκε η συμμετοχή της τράπεζας Πειραιώς από 39% σε 44,8%.

Σημειώνεται οτι με βάση την απόφαση, η οποία ελήφθη στο τέλος Απριλίου, στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά 72,6 εκατ. ευρώ οι βασικοί μέτοχοι της Trastor δεν άσκησαν πλήρως τα δικαιώματα προτίμησης, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί.

Αντιθέτως, αντλήθηκε ποσό ύψους 37,2 εκατ. ευρώ από την κάλυψη της συμμετοχής της Varde με 14,95 εκατ. ευρώ μεσω του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου και με καταβολή σε μετρητά ύψους 22,3 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς. Παράλληλα, περιορίστηκε κατά σχεδόν 10 εκατ. ευρώ, - από 41 εκατ. ευρώ, σε 31,9 εκατ. ευρώ - το ανώτατο ποσό του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, που είχε συμφωνηθεί με την WRED.Οι Αμερικανοί πέραν της συμμετοχής τους με 52% πλέον στην Trastor ΑΕΕΑΠ συμμετέχουν και στη Lamda Malls, η οποία έχει στην κατοχή της τα τρία μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα στην χώρα.

Η ανακοίνωση

Η Trastor Α.Ε.Ε.Α.Π. ανακοίνωσε ότι μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, την 06/07/2020, των νέων μετοχών της Εκδότριας, οι οποίες προέκυψαν από την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της, το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου που κατέχουν σήμερα άμεσα η εταιρεία WRED LLC και έμμεσα οι εταιρείες Värde Partners, Inc. και Värde Partners, L.P., κατήλθε σε 52,07% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εκδότριας.Ο συνολικός αριθμός μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου που κατέχουν σήμερα άμεσα η WRED LLC και έμμεσα οι Värde Partners, Inc. και Värde Partners, L.P., ανέρχεται σε 78.371.545.