Με ελληνική παρουσία τα φετινά «Mipim Awards» στις Κάννες
Με ελληνική παρουσία τα φετινά «Mipim Awards» στις Κάννες

Με ελληνική παρουσία τα φετινά «Mipim Awards» στις Κάννες

Στις 17 Μαρτίου 2022 τα αποτελέσματα
RE+D magazine
17.02.2022

Με μια ελληνική παρουσία στην κατηγορία «Καλύτερο αστικό έργο» (Best Urban Project) θα πραγματοποιηθούν τα εφετινά Mipim Awards, ο διεθνής φήμης διαγωνισμός ακινήτων για ολοκληρωμένα ή υπό ανάπτυξη έργα σε όλο τον κόσμο.

Η διοργανώτρια εταιρεία αποκάλυψε τους φιναλιστ για το 2022 με την 13μελή κριτική επιτροπή να διαλέγει 46 έργα από 21 χώρες που προχωρούν στον τελικό.

Η Γαλλία έχει επτά έργα που θα παρουσιαστούν στην έκθεση MIPIM 2022 στις Κάννες, ακολουθούμενη από την Ιταλία με έξι έργα, το Ηνωμένο Βασίλειο με πέντε έργα, το Βέλγιο και τη Δανία με 3 έργα η κάθε χώρα και τις ΗΠΑ, Κίνα και Ισπανία με δυο έργα. Η Ελλάδα και συγκεκριμένα η εταιρεία Lamda Development θα διεκδικήσει το βραβείο «Καλύτερου αστικού έργου» με το «The Ellinikon Exprerience Park» και το αρχιτεκτονικό γραφείο Doxiadis+.

Σημειώνεται ότι η κριτική επιτροπή υπό την προεδρία του Francois Trausch ο οποίος είναι Δ/νων Σύμβουλος του ομίλου Allianz Real Estate, εξέτασε εκατοντάδες συμμετοχές και περιέλαβε τα καλύτερα έργα σε καθεμία από τις 12 κατηγορίες του διαγωνισμού.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές η επιτροπή εξετάζει για την εφετινή χρονιά εκτός από τα συνηθισμένα κριτήρια και το πώς το έργο προσαρμόζεται στις συνθήκες της πανδημίας, στον τρόπο ζωής και εργασίας αλλά και στις αλλαγές του τρόπου ψυχαγωγίας και καταναλωτικών συνθηκών.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν στην τελετή απονομής των βραβείων MIPIM την Πέμπτη 17 Μαρτίου στο Grand Auditorium του Palais des Festivals των Καννών.

ΕΔΩ Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΝΑΛΙΣΤ