Με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων "μπαίνει" το 5G στην Σερβία
Με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων "μπαίνει" το 5G στην Σερβία

Με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων "μπαίνει" το 5G στην Σερβία

Η Telekom Srbija θα πάρει δάνειο €70 εκατ.
RE+D magazine
16.12.2021

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) θα εξασφαλίσει δάνειο €70 εκατ. για την Telekom Srbija για την εισαγωγή του τηλεπικοινωνιακού δικτύου 5G και την επέκταση του υπάρχοντος δικτύου 4G σε όλη τη χώρα.

Το δάνειο θα επιτρέψει στο 60% των πολιτών της Σερβίας να αποκτήσει πρόσβαση στο πιο σύγχρονο δίκτυο 5G και να επεκτείνει τα πλεονεκτήματα του δικτύου 4G ώστε να είναι διαθέσιμο σε όλους τους πολίτες.

Τα νέα και προηγμένα δίκτυα 5G και 4G, θα επιτρέψουν στις τοπικές εταιρείες να προσφέρουν προηγμένες ψηφιακές υπηρεσίες, να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητά τους και να επιταχύνουν την ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα. 

"Η επένδυση στην επέκταση των δικτύων κινητής τηλεφωνίας 5G και 4G είναι μια μεγάλη συμβολή της Team Europe σε έναν ταχύτερο ψηφιακό μετασχηματισμό της σερβικής οικονομίας. Μια γρήγορη και αποτελεσματική ψηφιακή μετάβαση και οι επενδύσεις σε τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών (ΤΠΕ) συμβάλλουν σε μια πράσινη, βιώσιμη, κυκλική και κλιματικά σταθερή Σερβία" δήλωσε η Lilyana Pavlova, αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ αρμόδια για Σερβία.

"Η συμφωνία που υπογράψαμε με την ΕΤΕπ θα συμβάλει στην επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού όλων των τομέων της χώρας, ο οποίος είναι καθοριστικής σημασίας για την περαιτέρω πρόοδο και ανάπτυξη της οικονομίας μας. Επίσης, χάρη στη συνεργασία με την ΕΤΕπ, η Telekom Srbija θα παρέχει ταχύτερη και ευκολότερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο στους κατοίκους τόσο των αστικών όσο και των αγροτικών περιοχών της χώρας μας, διασφαλίζοντας έτσι τις προϋποθέσεις για την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού της κοινωνίας στο σύνολό της" δήλωσε ο Βλαντιμίρ Λούτσιτς, Διευθύνων Σύμβουλος της Telekom Srbija.