Μεγάλη συμφωνία στη Ρόδο, από τον όμιλο Μήτση
Μεγάλη συμφωνία στη Ρόδο, από τον όμιλο Μήτση

Μεγάλη συμφωνία στη Ρόδο, από τον όμιλο Μήτση

RE+D magazine
08.12.2021

Σε συμφωνία προχώρησε σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, στη Ρόδο, ο όμιλος Μήτση, με τον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Μερκούριο Αγγελιάδη για την αξιοποίηση της έκτασης Golf – Βόρειο Αφάντου.

 Η εταιρεία M.A. Angeliades Inc είχε ανακηρυχθεί Προτιμητέος Επενδυτής, έναντι συνολικού τιμήματος €26,9 εκατ., στον σχετικό διαγωνισμό του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) το 2014…

Ο διαγωνισμός πέρασε έκτοτε από χίλια κύματα καθώς πριν την έγκριση του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίων Ακινήτων (ΕΣΧΑΔΑ), το σύνολο του ακινήτου, και ευρύτερη έκταση περίπου 10.000 στρεμμάτων χαρακτηρίστηκε αρχαιολογικός χώρος. 

Τελικά οι αρχαιολογικές έρευνες δεν έδειξαν σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα και η υπογραφή της σύμβασης πώλησης (SPA) πραγματοποιήθηκε το Ιούνιο του 2019, με τα χρήματα να καταβάλονται μόλις τον περασμένο μήνα.

Ο βασικός σχεδιασμός για την έκταση των 1.359 στρεμμάτων περιλαμβάνονται  ξενοδοχεία, πέντε  και τεσσάρων αστέρων πλήρη αναβάθμιση του golf, μαρίνα, καταστήματα εστιατόρια αλλά και οικιστική ανάπτυξη με πολυτελείς κατοικίες.

Υπενθυμίζεται ότι σε τμήμα του ακινήτου που καταλαμβάνει έκταση 450 περίπου στρεμμάτων έχει αναπτυχθεί και λειτουργεί μέχρι σήμερα golf 18 οπών. Το γήπεδο σχεδιάστηκε από τον Donald Haradine, ο οποίος έχει σχεδιάσει ένα πολύ σημαντικό αριθμό golf (580 περίπου) στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική. Στην Ελλάδα ο Haradine έχει σχεδιάσει τα γήπεδα της Γλυφάδας και της Κέρκυρας.

Ο Όμιλος Mitsis Hotels

Ο Όμιλος Mitsis Hotels ο οποίος ιδρύθηκε το 1976 από τον επιχειρηματία Κωνσταντίνο Μήτση με στόχο να αναπτύξει την πολυτελή διαμονή ξεκίνησε από την Κω και τα ξενοδοχεία Ramira και Norida. 

Σήμερα έχει στο δυναμικό του 17 ξενοδοχεία στους σημαντικότερους προορισμούς της χώρας, στην Αθήνα, τα Καμένα Βούρλα, την Κρήτη, την Κω και τη Ρόδο. Τα περισσότερα από αυτά (8) βρίσκονται στην Ρόδο.

Ο όμιλος έχει υποβάλει στο Enterprise Greece αίτημα υπαγωγής στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων την ανάπτυξη τριών ξενοδοχειακών μονάδων στη Μύκονο.