Μεσίτης ακινήτων: η πιο «γκουγκλαρισμένη» λέξη στις ΗΠΑ
Μεσίτης ακινήτων: η πιο «γκουγκλαρισμένη» λέξη στις ΗΠΑ

Μεσίτης ακινήτων: η πιο «γκουγκλαρισμένη» λέξη στις ΗΠΑ

Τα 1,52 εκατομμύρια έρθασαν οι εγγεγραμμένοι μεσίτες στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2022.
Ειρήνη Θεοφανίδου
16.02.2022

Η αλλαγές που έφερε η πανδημία του κορονοϊού τα τελευταία δυο χρόνια στην αγορά εργασίας παγκοσμίως δεν «άγγιξε» μόνο τους φυσικούς χώρους γραφείων και τον τρόπο εργασίας (τηλεργασία και η υβριδική εργασία) αλλά και τα ίδια τα επαγγέλματα.

Σύμφωνα με ευρήματα έρευνας της Google, πολλοί άνθρωποι εγκατέλειψαν τις δουλειές που έκαναν και αναζήτησαν νέους ρόλους και ένας από αυτούς ήταν ο μεσίτης ακινήτων. Η εταιρεία αποκάλυψες τις τάσεις αναζήτησης των θέσεων εργασίας που προκαλούν τη μεγαλύτερη προσοχή στη μηχανή αναζήτησής της. Η λίστα προσδιορίζει τις κορυφαίες θέσεις εργασίας που αναζητούν οι χρήστες στην Αμερική.

Ο κλάδος των ακινήτων έχει προσελκύσει μεγάλο αριθμό ανθρώπων από την αρχή της πανδημίας του Covid-19. Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Ενωσης Μεσιτών τα μέλη της αυξήθηκαν από περίπου 1,4 εκατομμύρια το 2019 σε περίπου 1,52 εκατομμύρια τον Ιανουάριο του 2022.

Οι 10 κορυφαίες θέσεις εργασίας που έχουν τις περισσότερες αναζητήσεις στο Διαδίκτυο στις ΗΠΑ (κατατάσσονται με σειρά), σύμφωνα με τη μελέτη της Google, είναι:

Μεσίτης
Αεροσυνοδός
Συμβολαιογράφος
Θεραπευτής
Πιλότος
Πυροσβέστης
Προσωπικός γυμναστής
Ψυχίατρος
Φυσιοθεραπευτής
Ηλεκτρολόγος

Οι 15 πολιτείες όπου κυριάρχησαν οι αναζητήσεις στο real estate και την αναζήτηση μεσίτη ήταν η Καλιφόρνια, η Ουάσιγκτον, το Ουαϊόμινγκ, η Βόρεια Ντακότα, η Νεμπράσκα, η Μινεσότα, το Κεντάκι, το Τενεσί, η Δυτική Βιρτζίνια, η Βιρτζίνια, η Πενσυλβάνια, η Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσεϊ και το Βερμόντ.