Μια πολυκατοικία στην ιστορική συνοικία Newton της Σιγκαπούρης
Μια πολυκατοικία στην ιστορική συνοικία Newton της Σιγκαπούρης

Μια πολυκατοικία στην ιστορική συνοικία Newton της Σιγκαπούρης

RE+D magazine
31.01.2022

Το Heatherwick Studio ανέλαβε να σχεδιάσει μια πολυκατοικία στην ιστορική συνοικία Newton της Σιγκαπούρης.

Το αρχιτεκτονικό στούντιο λαμβάνοντας υπόψη το όραμα του Lee Kuan Yew για μια «πόλη σε έναν κήπο» πριν από πενήντα χρόνια σε αρμονία με το καταπράσινο τροπικό περιβάλλον της περιοχής, σχεδίασε δημιουργώντας έναν ουρανοξύστη με ριζική απόκλιση από την τυπολογία των πύργων από γυαλί και χάλυβα.

Το στούντιο ξεκίνησε να δημιουργεί σπίτια μέσα σε έναν κήπο αξιοποιώντας όλα τα οφέλη της διαβίωσης σε ένα διαμέρισμα. Ένα μέρος όπου οι κάτοικοι θα αισθάνονται συνδεδεμένοι με τους δεντρόφυτους δρόμους της πόλης απολαμβάνοντας τη θέα, το φως και την ιδιωτικότητα.

HETH3.jpg

Διαχωρίζοντας τις χρήσεις ενός συμβατικού πύργου κατοικιών μετακίνησαν τις υπηρεσίες στην περίμετρο δημιουργώντας για κάθε διαμέρισμα  έναν μεγάλο κεντρικό χώρο, που περιβάλλεται από μικρότερα μεμονωμένα δωμάτια και φαρδιά μπαλκόνια που μοιάζουν με κοχύλια.

Τα διαμερίσματα βρίσκονται 27 μέτρα πάνω από έναν έντονα φυτεμένο τροπικό κήπο στο επίπεδο του εδάφους. Το πράσινο από τον κήπο περνάει προς τα πάνω και γύρω από το κτίριο μέσω μιας σειράς φυτεμένων πολυελαίων που μεγαλώνουν καθώς υψώνονται στο εντυπωσιακό λόμπι  του κτιρίου ύψους 18 μέτρων.

HETH4.jpg

Τα μπαλκόνια εναλλάσσονται για να δημιουργήσουν εξωτερικούς χώρους διπλού ύψους, γεμάτους με φυτεύσεις από περισσότερα από είκοσι είδη χλωρίδας. Αυτός ο σχεδιασμός προσφέρει μεταξύ άλλων και φυσική σκίαση από τον ήλιο της Σιγκαπούρης.

Το 20όροφο κτήριο προσφέρει συνολικά 3,105τ.μ. χώρων, σε 20 διαμερίσματα. Το κτήριο σχεδιάστηκε από το στούντιο Heatherwick για λογαριασμό των Swire Properties Ltd και Celestial Fortune.

HETH2.jpg