Νέο σύστημα ενεργειακής διαχείρισης στο "Ελ. Βενιζέλος" από την Space Hellas
Νέο σύστημα ενεργειακής διαχείρισης στο "Ελ. Βενιζέλος" από την Space Hellas

Νέο σύστημα ενεργειακής διαχείρισης στο "Ελ. Βενιζέλος" από την Space Hellas

Η λύση βασίζεται στην πλατφόρμα "SenseOne IoT Platform".
RE+D magazine
08.02.2022

Το έργο του εκσυγχρονισμού στο σύστημα παρακολούθησης ενεργειακής διαχείρισης των εγκαταστάσεων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ανέλαβε η Space Hellas μετά από σχετικό διαγωνισμό.

Η λύση που θα αναπτυχθεί, βασίζεται στη «SenseOne IoT Platform» της εταιρείας SenseOne, μέλος του ομίλου Space Hellas, που θα λειτουργεί ως κεντρική πλατφόρμα ενεργειακής διαχείρισης, για την παρακολούθηση, την καταγραφή και την δημιουργία αναφορών ενεργειακών δεδομένων των εγκαταστάσεων του ΔΑΑ.


Επιπρόσθετα, η πλατφόρμα θα επιτρέπει την ανταλλαγή και αξιοποίηση δεδομένων από υφιστάμενα πληροφοριακά συστήματα, αλλά και το κεντρικό σύστημα αυτοματισμού (BΜS) του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. 


Πέρα από τη διασταύρωση εγκυρότητας δεδομένων η πλατφόρμα θα παρέχει τη δυνατότητα σε κάθε χρήστη, να παρακολουθεί μέσω dashboards τα ενεργειακά δεδομένα της εγκατάστασής του.

Η λύση που έχει επιλεγεί είναι Web based διευκολύνοντας την άμεση πρόσβαση των χρηστών στα δεδομένα από οποιαδήποτε συσκευή και από όπου και αν βρίσκονται.


Ταυτόχρονα ο ΔΑΑ θα έχει τη δυνατότητα να διασυνδέσει οποιαδήποτε ΙοΤ συσκευή, όπως για παράδειγμα νέους μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε να αξιοποιεί το σύνολο της πληροφορίας σε σχέση με την κατανάλωση ενέργειας, σε μία κεντρική ΙοΤ πλατφόρμα.