Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Αφάντου από τον όμιλο Μήτση
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Αφάντου από τον όμιλο Μήτση

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Αφάντου από τον όμιλο Μήτση

RE+D magazine
25.02.2022

Από τον Ομίλο Μήτση, θα αξιοποιηθεί η έκταση Golf – Βόρειο Αφάντου μετά την συμφωνία για την εξαγορά της έκτασης από τον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Μερκούριο Αγγελιάδη

Η εταιρεία M.A. Angeliades Inc είχε ανακηρυχθεί Προτιμητέος Επενδυτής, έναντι συνολικού τιμήματος €26,9 εκατ., στον σχετικό διαγωνισμό του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) το 2014

Παρόντες στην ολοκλήρωση της συμφωνίας ήταν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο δικηγόρος Γιώργος Μυλωνογιάννης, ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης και ο διευθύνων σύμβουλος της Mitsis Hotels Σταύρος Μήτσης.

Σύμφωνα με το αρχικό business plan του ομίλου, οι επενδύσεις για την αξιοποίηση της έκτασης αναμένεται να διαμορφωθούν σε 400 εκατ. ευρώ και προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η ανάπτυξη 3 ξενοδοχείων υψηλών προδιαγραφών, μίας μαρίνας, ενός shopping center, τουριστικών κατοικιών και γηπέδων γκολφ για τους λάτρεις του αθλήματος.

Πρόθεση των επικεφαλής του ομίλου Μήτση είναι η δημιουργία ενός από τους μεγαλύτερους προορισμούς γκολφ της Μεσογείου, επένδυση η οποία θα εμπλουτίσει το τουριστικό προϊόν της Ρόδου.

Η σύμβαση πώλησης για την έκταση της Βόρειας Αφάντου μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της M.A. Angeliades Inc. υπεγράφη το 2019 και το οικονομικό κλείσιμο της συγκεκριμένης συναλλαγής, συνολικού τιμήματος 26,9 εκατ. ευρώ, εκτιμάτο ότι θα έκλεινε το 2019, ωστόσο, η συναλλαγή ολοκληρώθηκε μόλις στην εκπνοή του 2021 με την καταβολή εφάπαξ του τιμήματος των €26,9 εκατ. 

.