Παραδόθηκε η νέα σύγχρονη πεζογέφυρα επί της Λ. Μεσογείων στην Αγ. Παρασκευή
Παραδόθηκε η νέα σύγχρονη πεζογέφυρα επί της Λ. Μεσογείων στην Αγ. Παρασκευή

Παραδόθηκε η νέα σύγχρονη πεζογέφυρα επί της Λ. Μεσογείων στην Αγ. Παρασκευή

Η νέα πεζογέφυρα είναι η τρίτη που ολοκληρώνεται από τις συνολικά 6 που κατασκευάζονται σε βασικούς οδικούς άξονες της Αττικής.
RE+D magazine
23.02.2022

Παραδόθηκε στους πολίτες η νέα σύγχρονη πεζογέφυρα επί της Λ. Μεσογείων στην Αγ. Παρασκευή.

Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής έγινε χθες πραγματικότητα με την παράδοση στους πολίτες της νέας σύγχρονης πεζογέφυρας επί της Λ. Μεσογείων, στην περιοχή της Αγ. Παρασκευής (ύψος ΙΚΑ), η οποία κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και δημοπρατήθηκε και εκτελέστηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Η νέα πεζογέφυρα είναι η τρίτη που ολοκληρώνεται από τις συνολικά 6 που κατασκευάζονται σε βασικούς οδικούς άξονες της Αττικής, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και είναι συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης 13 εκατ. ευρώ.

 Ήδη έχουν παραδοθεί στην κυκλοφορία η πεζογέφυρα Αλίμου η οποία βρίσκεται στη Λεωφόρο Ποσειδώνος στη συμβολή της με την Καλαμακίου και η πεζογέφυρα στο ύψος του Παλαιού Φαλήρου, επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος. 

Οι 6 πεζογέφυρες

Φορέας διαχείρισης της εν λόγω συγχρηματοδοτούμενης πράξης είναι η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής, ενώ οι πληρωμές διενεργούνται από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής. Συνολικά οι 6 πεζογέφυρες που προβλέπει το έργο βρίσκονται στα εξής σημεία: 1. Λεωφόρος Ποσειδώνος και Λεωφόρος Καλαμακίου, Άλιμος, 2. Λεωφόρος Κηφισίας και Πανόρμου, Αθήνα, 3. Λεωφόρος Μεσογείων και ΙΚΑ Αγίας Παρασκευής, Αγία Παρασκευή, 4. Λεωφόρος Αθηνών –Σχολές Προβατά, Χαϊδάρι, 5. Λεωφόρος Ποσειδώνος και Αφροδίτης, Παλαιό Φάληρο, 6. Λεωφόρος Αθηνών-Παλατάκι, Χαϊδάρι.