Πλήρης ανακαίνιση της Υπόγειας Διάβασης στο ύψος του Παντείου Παν/μιου
Πλήρης ανακαίνιση της Υπόγειας Διάβασης στο ύψος του Παντείου Παν/μιου

Πλήρης ανακαίνιση της Υπόγειας Διάβασης στο ύψος του Παντείου Παν/μιου

RE+D magazine
29.12.2021

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις αναβάθμισης και ανακαίνισης διαβάσεων από την Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών (Δ.ΔΙ.Μ.Υ.) της Περιφέρειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της σύμβασης «Συντήρηση υπογείων διαβάσεων πεζών και οχημάτων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Δ.ΔΙ.Μ.Υ. της Περιφέρειας Αττικής» έγιναν εργασίες αναβάθμισης και εξωραϊσμού της υπόγειας διάβασης της Λεωφόρου Συγγρού στο ύψος του Παντείου Πανεπιστημίου.

Στόχος της δράσης είναι οι υπόγειες διαβάσεις να αλλάξουν όψη και να γίνουν πιο φωτεινές και καθαρές. Στο πλαίσιο αυτό η αρμόδια Διεύθυνση της Περιφέρειας Αττικής συνεργάστηκε με τις πρυτανικές αρχές του Παντείου Πανεπιστημίου, προκειμένου να προκύψει ένα αισθητικό αποτέλεσμα με ιδιαίτερους συμβολισμούς.

Τη διάβαση επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της ανακαίνισης. Στο σημείο αυτό είχε συνάντηση με την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Χριστίνα Κουλούρη και τους αντιπρυτάνεις Χαράλαμπο Οικονόμου, Χρίστο Παπαθεοδώρου, Πηνελόπη Φουντεδάκη και Μαριάννα Ψύλλα. Τον Περιφερειάρχη συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας Γ. Σελίμης, ο Προϊστάμενος της ΔΔΙΜΥ Π. Καρυώτης και ο Σύμβουλος Οδικής Ασφάλειας Κ. Λογοθέτης.    

Η ανάπτυξη της καλλιτεχνικής παρέμβασης στους τοίχους της υπόγειας διάβασης, έγινε από το διάσημο street artist Cacao Rocks και έχει αναφορές στην παιδεία και τους νέους. Μεταξύ των αισθητικών και καλλιτεχνικών παρεμβάσεων  που έγιναν είναι η απεικόνιση της Μαρίας Κιουρί και η αναφορά της φράσης «Dans la vie, rien n'est a craindre, tout est a comprendre» Μετάφραση: Τίποτα μη φοβάσαι στη ζωή. Προσπάθησε να κατανοήσεις τα πάντα. Επίσης σε άλλο σημείο απεικονίζεται ο Ρουσσώ και η Φράση «Il faut avoir deja beaucoup appris de choses pour savoir demander ce qu'on ne sait pas»  Μετάφραση: Πρέπει να έχεις ήδη μάθει πολλά πράγματα για να ξέρεις πώς να ρωτάς γι' αυτά που δεν ξέρεις.

Στο πλαίσιο των εργασιών έγινε πλήρης αντικατάσταση των παλαιών φωτιστικών σωμάτων φθορισμού και νατρίου εντός και εκτός της Υπόγειας Διάβασης με νέα φωτιστικά σώματα αντιβανδαλιστικά, τεχνολογίας LED, κατασκευάστηκε νέο δάπεδο με ανθεκτική εποξειδική επάλειψη, ενώ τοποθετήθηκαν διαδρομές πρόσβασης με φωτιζόμενες πλάκες.