Τα 18 ελληνικά Startups που συμμετέχουν στο 2ο Φόρουμ Καινοτομίας
Τα 18 ελληνικά Startups που συμμετέχουν στο 2ο Φόρουμ Καινοτομίας

Τα 18 ελληνικά Startups που συμμετέχουν στο 2ο Φόρουμ Καινοτομίας

RE+D magazine
16.11.2021

Μια ομάδα από 18 ελληνικές Startups εταιρείες με δραστηριότητα σε 11 νευραλγικούς τομείς της αγοράς, θα συμμετάσχουν σε ψηφιακές Β2Β συναντήσεις, στο πλαίσιο του 2ου Φόρουμ Καινοτομίας, με τίτλο «Η Καινοτομία οδηγεί τις εξελίξεις», που θα λάβει χώρα σε υβριδική μορφή, στις 24 Νοεμβρίου 2021.

Το φόρουμ συνδιοργανώνεται από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα.

Πρόκειται για νεοφυείς εταιρίες, οι οποίες αναπτύσσονται στους κλάδους της πληροφορικής, της ανάλυσης δεδομένων, της τεχνολογίας στην ιατρική και την υγεία, της τεχνολογίας επικοινωνιών και διαστήματος, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, του R&D, της αγροβιοτεχνολογίας, της ενέργειας, του τουρισμού και του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και της διαχείρισης εγκαταστάσεων.

Τα 18 Startups

1. The Brain Pixels:  Εταιρία ανάπτυξης λογισμικού και mobile εφαρμογών, με εξειδίκευση στο digital marketing και τον σχεδιασμό εταιρικής ταυτότητας.

2. Centaur Technologies P.C.: Εταιρία παροχής πλήρους φάσματος υπηρεσιών Internet-of-Things (IoT) για ασύρματα ηλεκτρονικά αισθητήρια και λογισμικό cloud για παρακολούθηση και ανάλυση δεδομένων.

3. Comidor: Εταιρία υποστήριξης ανοικτής πλατφόρμας ενσωμάτωσης τεχνολογιών Low-Code με τεχνολογίες Hyper-Automation.

4. Collaborate: Εταιρία ανάπτυξης πλατφόρμαςγια την υποστήριξη ασθενών και επαγγελματιών υγείας σε μεμονωμένα ιατρεία και μικρές κλινικές, μέσω έξυπνων, διαισθητικών και συνεργατικών ηλεκτρονικών φακέλων υγείας.

5. Docandu: Εταιρία, η οποία συνδυάζει την παραδοσιακή ιατρική με τις πιο σύγχρονες και ταυτόχρονα φιλικές προς τον χρήστη ψηφιακές καινοτομίες.

6.  FEAC Engineering P.C.: Εταιρία μηχανικών και συμβούλων, με υψηλή εξειδίκευση στην ανάπτυξη προϊόντων προσομοίωσης και ψηφιακών διδύμων, που βασίζονται στη φυσική. Ειδικεύεται στις τεχνολογίες επικοινωνίας και διαστήματος.

7.  Finloup: Εταιρία υποστήριξης του “buy now, pay later”, που επιτρέπει στους εμπόρους να πωλούν προϊόντα με άτοκες δόσεις. Εξασφαλίζει την προσιτή τιμή στην πηγή, χρησιμοποιώντας ιδιόκτητη τεχνολογία ανοικτής τραπεζικής και δεδομένα που αφορούν στον έμπορο.

8. Fuelics: Εταιρία R&D, που ειδικεύεται στον σχεδιασμό και την κατασκευή πρωτοτύπων, καθώς και στη βιομηχανοποίηση αισθητήρων, που λειτουργούν με μπαταρία Edge Computing, συνοδευόμενων από την Edge Platform.

9. Herado: Εταιρία, η οποία ειδικεύεται στην ακτινοπροστασία, δημιουργώντας νέα, καινοτόμα, δοσίμετρα.

10. Ingredio: Εταιρία,η οποία ασχολείται με το ευζήν, αξιοποιώντας την τεχνολογία στον τομέα της υγείας για την μακροπρόθεσμη πρόληψη χρόνιων ασθενειών.

11. InterMediaKT: ΜΚΟ με έδρα την Πάτρα, η οποία αναπτύσσεται από το 2012 στους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της καινοτομίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

12. Metabio: Εταιρία, η οποία καινοτομεί στον σχολιασμό βιολογικών δειγμάτων, βελτιστοποιεί τους κύκλους ανάπτυξης φαρμάκων και παρέχει εργαλεία εξατομικευμένης ιατρικής, συνδέοντας όλα τα μέλη της αλυσίδας χρήσης βιολογικών δειγμάτων.

13. PillApp: Εταιρία υποστήριξης εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα,που χρησιμοποιείται στον τομέα των υπηρεσιών και σχετίζεται με την υγειονομική περίθαλψη.

14. Solmeyea: Αγροβιοτεχνολογική εταιρία,η οποία παράγει πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης με διαδικασίες «υβριδικής κάθετης καλλιέργειας μικροφυκών» που προστατεύονται από την πνευματική ιδιοκτησία της.

15. ZEB AE: Εταιρία παροχής ενεργειακών υπηρεσιών (ESCO).

16.  Clio Muse Tours: Εταιρία υποστήριξης πλατφόρμας για επαγγελματίες του τουρισμού και του πολιτισμού, που δημιουργεί αυτο-οδηγούμενες ψηφιακές περιηγήσεις για κορυφαία αξιοθέατα και περιπάτους στην πόλη.

17.  Smart Grid Technologies: Εταιρία πληροφορικής με εξειδίκευση στην ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών και συνεργασιών λειτουργίας.

18. NousPratIT IT Business Solutions PC: Εταιρία εξειδικευμένη στη διαχείριση διαδικασιών συντήρησης ακινήτων και εγκαταστάσεων πολύ μεγάλων και μεσαίων επιχειρήσεων.