Πολυτέλεια και… άρωμα «Μυκόνου» από την επένδυση της MHV στην Πάρο
Πολυτέλεια και… άρωμα «Μυκόνου» από την επένδυση της MHV στην Πάρο

Πολυτέλεια και… άρωμα «Μυκόνου» από την επένδυση της MHV στην Πάρο

Αρ. Καρυτινός στο ered: Επεκτεινόμαστε στην πολυτελή αγορά ξενοδοχείων
Ειρήνη Θεοφανίδου
14.01.2022

Την πολυτέλεια του «Nammos» της Μυκόνου φιλοδοξεί να φέρει στο νησί της Πάρου η Mediterranean Hospitality Venture (MHV) η οποία απόκτησε πρόσφατα το 4αστερο ξενοδοχείο Porto Paros σε μια συμφωνία πάνω από €55 εκατ.

Η εταιρεία επεκτείνεται στον κλάδο των πολυτελών ξενοδοχείων και προχωρά τα επενδυτικά της πλάνα (τα οποία δεν σταμάτησε η πανδημία του κορονοϊού) τόσο στην Ελληνική όσο και την Κυπριακή αγορά.

Όπως δήλωσε στο ered.gr ο κ. Αριστοτέλης Καρυτινός CEO της Prodea Investments η οποία συμμετέχει στην MVH (με ποσοστό 25%) μαζί με τις Invel Real Estate και την Yoda Group του επιχειρηματία Ιωάννη Παπαλέκα, κοινός στόχος είναι να μετατραπεί το πρώην 4αστερο ξενοδοχείο σε νέο πολυτελή προορισμό.

Εξάλλου η ξενοδοχειακή μονάδα που κάποτε μεσουρανούσε διαθέτει ξενοδοχείο δυναμικότητας 260 κλινών αλλά και αυτόνομες βίλες με θέα θάλασσα (σε ιδιωτική παραλία) καθώς επίσης και μαρίνα σκαφών αναψυχής. Το συγκρότημα απέχει 3.5χμ. από τη Νάουσα και 14χμ. από την πρωτεύουσα του νησιού, την Παροικία. Βρίσκεται πολύ κοντά στο υδάτινο πάρκο της Πάρου και η κοντινότερη παραλία βρίσκεται 500μ. μακριά. Μεταξύ των δραστηριοτήτων συμπεριλαμβάνεται πισίνα, γυμναστήριο, γήπεδο τένις, παιδική χαρά και σπα.

Ο κ. Καρυτινός, εμφανίζεται αισιόδοξος για τον κλάδο των ακινήτων τη νέα χρονιά υπενθυμίζοντας ότι ακόμη και τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης ο κλάδος εμφάνιζε μεγάλη κινητικότητα κυρίως σε εμπορικά ακίνητα ενώ πλέον στο «παιχνίδι» μπαίνουν περισσότερο σε σχέση με το παρελθόν και τα οικιστικά project.

Η MHV η οποία επεκτείνεται δυναμικά στην ξενοδοχειακή αγορά κατέχει το 100% των μετοχών της εταιρείας «The Cyprus Tourism Development Company Limited»  η οποία είναι ιδιοκτήτρια του 5* ξενοδοχείου «The Landmark Nicosia» στην Κύπρο. καθώς επίσης και το 15% στο Aphrodite Hills Resort 

Επιπλέον κατέχει το 100% των μετοχών της εταιρείας Parklane Hotels Limited, ιδιοκτήτριας του πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa Limassol και του Park Tower που αποτελείται από 20 πολυτελή διαμερίσματα στη Λεμεσό Κύπρου. 

Τέλος τον περασμένο Μάϊο(2021) η MHV απέκτησε το 100% των μετοχών της εταιρείας Porto Heli Hotel & Marina S.A., ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου Nikki Beach Resort & Spa στην Ελλάδα, από τους ιδιοκτήτες του Invel και Dolphin Capital