Που θα πάνε τα λεφτά από την ΑΜΚ της Intrakat
Που θα πάνε τα λεφτά από την ΑΜΚ της Intrakat

Που θα πάνε τα λεφτά από την ΑΜΚ της Intrakat

Πως θα συμμετέχουν στην αύξηση οι υφιστάμενοι μετόχοι
Δημήτρης Ι. Παπαδομαρκάκης
27.01.2022

Για την χρηματοδότηση έργων ΑΠΕ νέων έργων ΣΔΙΤ τα οποία διεκδικεί καθώς και για κάλυψη αναγκών κεφαλαίου κίνησης θα διαθέσει τα κεφάλαια της Αυξησης Μετοχικού Κεφαλαίου που αποφάσισε η Intrakat

Συγκεκριμένα από τα  περίπου €50,8 εκατ. που θα αντληθούν σε περίπτωση πλήρους κάλυψης της Αύξησης ποσό ύψους €20 εκατ. θα χρησιμοποιηθεί, για τη χρηματοδότηση υφιστάμενων ή/και νέων έργων ΑΠΕ. Ενδεικτικά, τα ως άνω έργα ενδέχεται να περιλαμβάνουν αιολικά ή φωτοβολταϊκά πάρκα, έργα αποθήκευσης ενέργειας ή αλλά έργα συναφούς αντικειμένου με τα ανωτέρω, 

Ποσό ύψους €15 εκατ. θα χρησιμοποιηθεί, για τη χρηματοδότηση νέων έργων που εκτελούνται μέσω συμβάσεων παραχώρησης ή/και ΣΔΙΤ, ή/και νέων επενδύσεων που εμπίπτουν στον κλάδο της ανάπτυξης ακινήτων. 

Ήδη ο Όμιλος στα πλαίσια δημοπρατήσεων έργων ΣΔΙΤ και Παραχωρήσεων συμμετέχει σε διαγωνισμούς συνολικής αξίας €2,5δισ. Οι σημαντικότεροι από αυτούς τους διαγωνισμούς στους οποίους συμμετέχει είναι: 

  • ΜΕΑ Σχιστού και Φυλής (Μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων προϋπ. 639 εκατ. (Φάση Α-προεπιλογή)
  • Φοιτητικές εστίες Πανεπιστημίων Κρήτης, Θράκης, Θεσσαλίας προϋπ. €407 εκατ. (Φάση Α-προεπιλογή) 
  • Flyover Περιφερειακής Θεσσαλονίκης προϋπ. €373 εκατ. (Φάση Β-έχει υποβληθεί προσφορά)
  • Οδικός άξονας Καλαμάτα-Ριζόμυλος - Πύλος- Μεθώνη προϋπ. €252 εκατ. (Φάση Β-έχει υποβληθεί προσφορά) 
  • Δικαστικά Μέγαρα Κεντρικής Μακεδονίας προϋπ. € 120 εκατ. (Φάση Α-προεπιλογή) 
  • ΚΤΗΡΙΟ ΓΓΔΕ ‘Ανέγερση Κτιριακών εγκαταστάσεων για την στέγαση των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών προϋπ. 112 εκατ. (Φάση Α-προεπιλογή)

Τέλος ποσό ύψους €15,8 εκατ. θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη αναγκών κεφαλαίου κίνησης της Eταιρίας.


Το παρόν στην αύξηση δηλώνουν οι υφιστάμενοι μετόχοι

Με στόχο να διατηρήσουν τα μέχρι τώρα ποσοστά τους 36,79% και 10,069% αντίστοιχα θα συμμετέχουν στην αύξηση η ΙNTRACOM HOLDINGS και η DANECH ESTATE I LTD, ενώ θα περιορίσουν την συμμετοχή τους οι Δημήτρης Κούτρας (12,69%) Δημήτρης Θεοδωρίδης (0,35% + 14,44%) και Πέτρος Σουρέτης(7,56%).

Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Κούτρας ο οποίος μέσω της «ADAMAS GROUP LIMITED»κατέχει 6.095.432 μετοχές της Εταιρίας, θα ασκήσει δικαιώματα προτίμησης που αντιστοιχούν σε 720.000 μετοχές ο Δημήτρης Θεοδωρίδης, ο οποίος μέσω της εταιρίας «STRONGVIEW HOLDINGS LIMITED» κατέχει 6.934.373 μετοχές της Εταιρίας, θα ασκήσει δικαιώματα προτίμησης που αντιστοιχούν σε 3.551.000 και τέλος ο Πέτρος Σουρέτης, ο οποίος κατέχει 3.629.037 μετοχές της Εταιρίας θα ασκήσει δικαιώματα προτίμησης που αντιστοιχούν σε 1.814.518 μετοχές .