Προκηρύσσεται το έργο ΣΔΙΤ κατασκευής των κτιρίων της ΕΛ.ΑΣ
Προκηρύσσεται το έργο ΣΔΙΤ κατασκευής των κτιρίων της ΕΛ.ΑΣ

Προκηρύσσεται το έργο ΣΔΙΤ κατασκευής των κτιρίων της ΕΛ.ΑΣ

Αφορά στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Αχαίας, Καρδίτσας, Βέροιας, Λευκάδας και Αλεξανδρούπολης.
RE+D magazine
23.11.2021

Εντός των επόμενων ημερών ολοκληρώνεται η διαδικασία του μεγάλου έργου ΣΔΙΤ κατασκευής κτιρίων που θα στεγάσουν πέντε υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το έργο που αφορά στις κτιριακές εγκαταστάσεις των Αστυνομικών Διευθύνσεων Αχαΐας, Καρδίτσας, Βέροιας, Λευκάδας και Αλεξανδρούπολης, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη συζητήθηκε μεταξύ του Υπουργού Προστασίς του Πολίτη, Παναγιώτη Θεοδωρικάκου και του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση σε σύσκεψη στην οποία συμμετεχίαν και ο Γ.Γ Δημόσιας Τάξης Κων/νος Τσουβάλας και ο Γ.Γ ΣΔΙΤ Ορέστης Καβαλάκης. 

Τα νέα κτίρια προϋπολογισμού ύψους 60 εκατ. ευρώ θα κατασκευαστούν από τον ανάδοχο σε Πάτρα, Λευκάδα, Καρδίτσα, Βέροια και Αλεξανδρούπολη, ενώ αναθέτουσα αρχή είναι η «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε». 

Η στέγαση των υπηρεσιών των Αστυνομικών Διευθύνσεων της ΕΛ.ΑΣ, σε σύγχρονα κτίρια και σε νευραλγικά επιχειρησιακά σημεία των πόλεων, αποτελεί άμεση προτεραιότητα για το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ώστε αφενός μεν να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες, προς τον πολίτη και τους εργαζόμενους και αφετέρου να εξοικονομηθούν πόροι που θα διατίθενται για τους σκοπούς και τους στόχους της καλύτερης αστυνόμευσης των πόλεων.