Προσωρινό "λουκέτο" σε 850 καταστήματα στη Ρωσία βάζει η Mc Donald's
Προσωρινό "λουκέτο" σε 850 καταστήματα στη Ρωσία βάζει η Mc Donald's

Προσωρινό "λουκέτο" σε 850 καταστήματα στη Ρωσία βάζει η Mc Donald's

Οι πωλήσεις της Ρωσίας και Ουκρανίας αντιπροσωπεύουν το 2% επί του συνόλου.
RE+D magazine
09.03.2022

Επικαλούμενη τον «ανθρώπινο πόνο που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία» η αμερικανική αλυσίδα εστίασης Mc Donald’s ανακοίνωσε ότι θα κλείσει προσωρινά 850 σημεία στη Ρωσία.

Η απόφαση ελήφθη σχεδόν δυο εβδομάδες μετά την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στον πρώην Σοβιετικό γείτονά τους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Chris Kempczinski έγραψε σε επιστολή προς τους δικαιοδόχους (franchisees) και τους υπαλλήλους ότι η αλυσίδα θα σταματήσει όλες τις δραστηριότητες στη χώρα, όμως, θα συνεχίσει να πληρώνει τους 62.000 Ρώσους υπαλλήλους της και τα φιλανθρωπικά ιδρύματα Ronald McDonald House θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά.

Σημειώνεται ότι τα εστιατόρια της αλυσίδας σε Ρωσία και Ουκρανία αντιπροσωπεύουν το 2% των συνολικών πωλήσεων, περίπου το 9%των εσόδων της Mc Donalds και το 3% των λειτουργικών κερδών.

«Στα τριάντα και πλέον χρόνια που η McDonald's λειτουργεί στη Ρωσία, έχουμε γίνει ουσιαστικό μέρος των 850 κοινοτήτων στις οποίες δραστηριοποιούμαστε», έγραψε ο Kempczinski στην επιστολή του. «Ταυτόχρονα, οι αξίες μας σημαίνουν ότι δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τον ανθρώπινο πόνο που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία».