Προχωρά η Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2021 - Τι πρέπει να γνωρίζετε
Προχωρά η Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2021 - Τι πρέπει να γνωρίζετε

Προχωρά η Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2021 - Τι πρέπει να γνωρίζετε

Διενεργείται από τον Οκτώβριο του 2021 έως και τον Δεκέμβριο 2021.
RE+D magazine
18.11.2021

Σε εξέλιξη βρίσκεται η Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή κατά το χρονικό διάστημα από Οκτώβριο 2021 έως Δεκέμβριο 2021, με ημερομηνία αναφοράς των στοιχείων την 22α Οκτωβρίου 2021.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ η απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών, αποτελεί ευρείας κλίμακας στατιστική εργασία με σκοπό τη συλλογή αντικειμενικών πληροφοριών με μεγάλη ανάλυση στο σύνολο της Χώρας και σε τοπικό επίπεδο.

Η έρευνα διενεργείται σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάθε δέκα χρόνια, με ενιαία πρότυπα και μεθόδους. Η Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2021 διενεργείται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή κατά το χρονικό διάστημα από Οκτώβριο 2021 έως Δεκέμβριο 2021, με ημερομηνία αναφοράς των στοιχείων την 22α Οκτωβρίου 2021.

Η διαδικασία έχει σκοπό τη συγκέντρωση πρόσφατων και έγκυρων στοιχείων για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού και τις συνθήκες στέγασής του, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες στατιστικής πληροφόρησης σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η απογραφή δύναται να γίνει με δύο τρόπους. Είτε ηλεκτρονικά από τους ίδιους τους πολίτες είτε δια ζώσης συνέντευξη με το απογραφέα της ΕΛΣΤΑΤ.

Ηλεκτρονική Αυτοαπογραφή

  • Ένας Απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ παραδίδει στην κατοικία σας έναν κλειστό ανώνυμο φάκελο που περιέχει τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» της κατοικίας.
  • Ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού σας, έχοντας τον  «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» και τον κωδικό του στο  TAXISnet μπορεί να επισκεφτεί την ψηφιακή πύλη www.gov.gr και να απογράψει την κατοικία και όλα τα μέλη του νοικοκυριού.
  • Εάν χρειαστείτε βοήθεια μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά απευθείας με τον Απογραφέα στον οποίο έχει ανατεθεί η κατοικία σας στο τηλέφωνο που εσωκλείεται στον  φάκελο που σας έχει παραδοθεί ή στο τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛΣΤΑΤ για την απογραφή στο 211-1212032.

Δια ζώσης συνέντευξη

Όσοι πολίτες, για οποιονδήποτε λόγο, δεν μπορέσουν να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά μέχρι και τις 26 Νοεμβρίου, θα απογραφούν από τον Απογραφέα της περιοχής τους με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.

Αρκετοί πολίτες έχουν ήδη λάβει σχετική ενημέρωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τη διαδικασία.