Ψήφος εμπιστοσύνης από την Goldman Sachs στο ΧΑ
Ψήφος εμπιστοσύνης από την Goldman Sachs στο ΧΑ

Ψήφος εμπιστοσύνης από την Goldman Sachs στο ΧΑ

Προβλέπει ότι το επόμενο 12μηνο ο Γενικός Δείκτης θα σκαρφαλώσει στις 1.175 μονάδες.
RE+D magazine
03.03.2022

"Ψήφο" εμπιστοσύνης στο ελληνικό χρηματιστήριο δίνει η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs δίνει τονίζοντας ότι το επόμενο 12μηνο ο Γενικός Δείκτης Τιμών θα ανέλθει στις 1.175 μονάδες (37,89% υψηλότερα σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο) και σημειώνει ότι η ελληνική αγορά προσφέρει καλύτερο προφίλ κινδύνου/ανταμοιβής από ό,τι ο S&P 500.

Η χρηματιστηριακή αγορά της Αθήνας από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία καταγράφει, σε επίπεδο βασικού δείκτη, απώλειες 10,23%, ενώ η συνολική κεφαλαιοποίηση της έχει μειωθεί κατά €7 δισ.

Πρόκειται για αναβάθμιση των εκτιμήσεων της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, η οποία τον Δεκέμβριο έκανε λόγο για 950 μονάδες.

Σύμφωνα με την ανάλυση για τις αναδυόμενες αγορές, το περιθώριο ανόδου για το χρηματιστήριο Αθηνών ξεπερνά το 35%, σε ορίζοντα 12 μηνών, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή των ελληνικών εισηγμένων θα αυξηθούν κατά 20%, επίπεδο που είναι το υψηλότερο μεταξύ των αγορών.

Μάλιστα, η ελληνική αγορά προσφέρει καλύτερο προφίλ κινδύνου/ανταμοιβής από τον S&P 500, καθώς επίσης και η Πολωνία, η Αίγυπτος και η Σαουδική Αραβία.

Η Goldman Sachs εκτιμά ότι με βάση το κλείσιμο της 28ης Φεβρουαρίου, ο δείκτης MSCI Αναδυόμενων Αγορών θα ενισχυθεί στις 1.350 μονάδες (+13%) \σε ορίζοντα 12 μηνών, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των κερδών ανά μετοχή (EPS) κατά 8% και της αναπροσαρμογής αποτίμησης της τάξης του 5% λόγω της πρόσφατης αδυναμίας.