Στην HIG Capital τα ξενοδοχεία της Κυπριώτης στην Κώ
Στην HIG Capital τα ξενοδοχεία της Κυπριώτης στην Κώ

Στην HIG Capital τα ξενοδοχεία της Κυπριώτης στην Κώ

RE+D magazine
04.01.2022

Ολοκληρώθηκε η πώληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων της Γ. Κυπριώτης & Υιοί στην HIG Capital

Τα δάνεια ήταν εγγυημένα από τα πέντε ξενοδοχειακά συγκροτήματα του ομίλου Κυπριώτη που βρίσκονται στο νησί της Κω, συνολικής δυναμικότητας 1.521 δωματίων.

Ο ξενοδοχειακός όμιλος είναι ιδιοκτήτης δύο ξενοδοχείων πέντε αστέρων το Kipriotis Maris Suites με 183 δωμάτια και το Kipriotis Panorama Hotel & Suites με 253 δωμάτια και τρία ξενοδοχείων τεσσάρων αστέρων το Kipriotis Aqualand Hotel με 203 δωμάτια, το Kipriotis Hippocrates Hotel με 173 δωμάτια και το Kipriotis Village Resort με 709 δωμάτια.

Οι ξενοδοχειακές μονάδες περιλαμβάνουν επίσης συνεδριακές εγκαταστάσεις, δύο υδάτινα πάρκα και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Το πρώτο βήμα έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο με την Eurobank, να κλείνει συμφωνία πώλησης του δικού της δανείου των 55 εκατ. ευρώ στο αμερικανικό fund. 

Τα ξενοδοχεία πέρασαν εξ ολοκλήρου στην HIG με την εξαγορά των υπόλοιπων δανείων, ύψους περίπου 100 εκατ. ευρώ, του ξενοδοχειακού ομίλου από τις τράπεζες Πειραιώς και Attica Bank

Η HIG Capital με υπο διαχέιριση κεφάλαια συνολικού ύψους 43 δισ. δολαρίων έκανε πρώτη φορά την εμφάνιση της στην Ελλάδα μέσω της εξαγοράς του ομίλου Μαίλη που δραστηριοποιείται στα είδη συσκευασίας,ενώ τον Ιανουάριο του 2020  ανακοίνωσε οτι παρείχε χρηματοδότηση σε δάνεια και μετοχές στη Dimand SA προκειμένου να ολοκληρωσει τα εν εξελίξει έργα της που αφορούν σε κτήρια γραφείων και ξενοδοχείων στην Αθήνα.

Ο Όμιλος AXIA Ventures ενήργησε ως Αποκλειστικός Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος.