Στο Χρηματιστήριο Αθηνών το "πράσινο" ομόλογο της Noval
Στο Χρηματιστήριο Αθηνών το "πράσινο" ομόλογο της Noval

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών το "πράσινο" ομόλογο της Noval

Το πράσινο ομόλογο €120 εκατ. της εταιρείας είναι μόλις το τρίτο πράσινο ομόλογο που διαπραγματεύεται στο ΧΑ και το δεύτερο στον κλάδο ακινήτων.
RE+D magazine
07.12.2021

Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε το πρώτο "πράσινο" εταιρικό ομόλογο της Noval Property.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Παναγιώτης Καπετανάκος, κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης χτυπώντας το παραδοσιακό καμπανάκι.

Υποδεχόμενος τους εκπροσώπους της εταιρείας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης, «καλωσορίζοντας» την ομολογιακή έκδοση της Noval Property ΑΕEΑΠ στην χρηματιστηριακή αγορά του ΑΤΗΕΧ, συνεχάρη την Διοίκηση, τους αναδόχους αλλά και όλους όσους συνετέλεσαν στην επιτυχή έκδοση ενός ακόμη πράσινου ομολόγου και ευχήθηκε σύντομα οι μετοχές της εταιρίας να βρεθούν στο ταμπλό της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς.

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Noval Property Παναγιώτης Καπετανάκος, έκανε λόγο για ένα σημαντικό επίτευγμα της εταιρείας, η οποία αν και μετράει μόλις 2 χρόνια ζωής, έχει καταφέρει να είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ΑΕΕΑΠ στην Ελλάδα.

«Το δε πράσινο ομόλογο ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ της Noval Property είναι μόλις το τρίτο πράσινο ομόλογο που διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών και μόλις το δεύτερο πράσινο ομόλογο στον κλάδο ακινήτων, ενώ αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς τη διεύρυνση της πράσινης αγοράς χρεωστικών τίτλων στην Ελλάδα.

Το πράσινο ομόλογο, εκτός από την διαφοροποίηση που επιφέρει στις πηγές χρηματοδότησης της Noval Property, θα υποστηρίξει σημαντικά το επενδυτικό μας πρόγραμμα, τόσο στην περαιτέρω ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου ιδίων ακινήτων μας, όσο και στην υλοποίηση νέων επενδυτικών ευκαιριών, πάντα με όρους βιώσιμης ανάπτυξης και προς την κατεύθυνση δημιουργίας πράσινων πιστοποιημένων κτηρίων και αστικών αναπλάσεων με όφελος για τις πόλεις μας και την κοινωνία ευρύτερα» υπογράμμισε ο κ. Καπετανάκος, ευχαριστώντας όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος.

Κλείνοντας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Noval Property ανανέωσε το ραντεβού της εταιρείας με το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς σύντομα ξεκινά η προετοιμασία εισαγωγής των μετοχών της εταιρείας στην Κύρια Αγορά.