Στον Δείκτη Gender Equality Index (GEI) του Bloomberg για το 2022 δύο ελληνικές τράπεζες
Στον Δείκτη Gender Equality Index (GEI) του Bloomberg  για το 2022 δύο ελληνικές τράπεζες

Στον Δείκτη Gender Equality Index (GEI) του Bloomberg για το 2022 δύο ελληνικές τράπεζες

02.02.2022

Μία από τις 418 εταιρίες από 45 χώρες και περιοχές που εντάχθηκαν στον Δείκτη Gender Equality Index (GEI) του Bloomberg για το 2022 είναι και η Τράπεζα Πειραιώς.

Πρόκειται για έναν Δείκτη που καταγράφει τις επιδόσεις των εταιριών που έχουν δεσμευτεί στη διαφάνεια των στοιχείων που παρέχουν για την πολιτική τους σε θέματα ισότητας των φύλων.

Ο συγκεκριμένος  Δείκτης αναφοράς αποτιμά την ισότητα των φύλων σε πέντε τομείς: τη συμμετοχή των γυναικών σε ηγετικές θέσεις και διαδικασίες ανάπτυξης δεξιοτήτων, την ισότητα στις αμοιβές ανδρών και γυναικών, τη χωρίς αποκλεισμούς εταιρική κουλτούρα, την εφαρμογή πολιτικών κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και δημιουργίας/εξέλιξης.

Το 2022 ο Δείκτης διευρύνεται σε παγκόσμιο επίπεδο, αντιπροσωπεύοντας 45 χώρες και περιοχές, και για πρώτη φορά συμπεριλαμβάνονται εταιρίες που έχουν έδρα στην Κολομβία και την Ουρουγουάη.

Σημειώνεται ότι στον ίδιο διεθνή Δείκτη εντάχθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά η Alpha Bank, γεγονός που αποτελεί σημαντική αναγνώριση των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει για την ενίσχυση της θέσης των γυναικών στο περιβάλλον εργασίας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, η ένταξη στον δείκτη αποτελεί σημαντική απόδειξη της ισχυρής δέσμευσης της Alpha Bank για τη διαρκή ενδυνάμωση των γυναικών για την ανέλιξή τους σε όλες τις βαθμίδες ιεραρχίας καθώς και για τη σφυρηλάτηση μίας εργασιακής κουλτούρας που διασφαλίζει μισθολογική ισότητα, ίσες ευκαιρίες προσωπικής και επαγγελματικής εξέλιξης, ισότιμη αξιολόγηση και επιβράβευση.

Οι εταιρίες που συμμετέχουν στον Δείκτη δραστηριοποιούνται σε ποικίλους κλάδους, μεταξύ των οποίων ο χρηματοπιστωτικός, ο τεχνολογικός, οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, κλάδοι που συνολικά έχουν την υψηλότερη εταιρική εκπροσώπηση στο δείκτη.