Tα $30 δισ. έφτασαν οι επενδύσεις σε ξενοδοχεία το Α εξάμηνο του 2021
Tα $30 δισ. έφτασαν οι επενδύσεις σε ξενοδοχεία το Α εξάμηνο του 2021

Tα $30 δισ. έφτασαν οι επενδύσεις σε ξενοδοχεία το Α εξάμηνο του 2021

Σύμφωνα με στοιχεία πρόσφατης έρευνας της JLL.
RE+D magazine
25.08.2021

Tα 30 δισεκατομμύρια δολάρια, έφτασαν οι επενδύσεις σε ξενοδοχεία σε παγκόσμιο επίπεδο αυξημένες κατά 66% σε ετήσια βάση και μόλις 4% λιγότερο από το επίπεδο που επιτεύχθηκε την ίδια περίοδο το 2019 σύμφωνα με στοιχεία πρόσφατης έρευνας της JLL.

 
Tο 70% του συνολικού όγκου των παγκόσμιων επενδύσεων σε ξενοδοχεία για το πρώτο εξάμηνο του 2021, πραγματοποιήθηκαν στη Αμερική καθώς η περιοχή επωφελήθηκε από το γεγονός οτι ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού εμβολιάστηκε και η ζήτηση αυξήθηκε ταχύτερα από το αναμενόμενο. 

Η δραστηριότητα στις περιοχές Ασία Ειρηνικός και Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική  παρέμεινε πιο υποτονική λόγω των χαμηλότερων ποσοστών εμβολιασμού, και των επαναλαμβανόμενων lockdown και ταξιδιωτικών περιορισμών για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19. 

Από τo σύνολο των επενδυτών που συμμετείχαν στην έρευνα το 51% απάντησε ότι προτίθεται να αυξήσει σημαντικά τις επενδύσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο το 2021, (αυξημένη κατά 16 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2019 και το 2020). 

Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Νοτιοανατολική Ασία αναμένεται να αναδειχθούν στις τρεις πιο δημοφιλείς περιοχές για επενδύσεις ξενοδοχείων. 

Πρόκληση για τις συναλλαγές θα αποτελέσει η πρόσβαση σε δανειακά κεφάλαια, με το 44% των επενδυτών να δηλώνει ότι η πρόσβασή τους στη χρηματοδότηση μέσω δανεισμού είναι δυσκολότερη σε σύγκριση με την preCOVID-19 εποχή.

Σημαντικό γεγονός αποτελεί οτι το 70% των επενδυτών αναμένει οτι η αξία του χαρτοφυλακίου τους θα επιστρέψει στα επίπεδα του 2019 σε τρία έως τέσσερα χρόνια.