Τη Getaroom έναντι 1,2 δις. εξαγόρασε η Booking
Τη Getaroom έναντι 1,2 δις. εξαγόρασε η Booking

Τη Getaroom έναντι 1,2 δις. εξαγόρασε η Booking

Ενισχύει τις υπηρεσίες αναζήτησης ταξιδιωτικών «πακέτων» σε μειωμένες τιμές.
RE+D magazine
18.11.2021

Στην εξαγορά της Getaroom έναντι περίπου 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων προχώρησε η Booking Holdings Η συμφωνία υπόκειται σε συνήθεις όρους ελέγχου, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης από τις ρυθμιστικές αρχές.

Η Booking Holdings, ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους ταξιδιών on line, θα ενισχύσει με τη Getaroom την Priceline, ένα από τα μεγαλύτερα on line  ταξιδιωτικά γραφεία αναζήτησης ταξιδιωτικών «πακέτων» σε μειωμένες τιμές.

Η Getaroom διαθέτει δωμάτια ξενοδοχείων κυρίως για ταξιδιώτες αναψυχής στη Βόρεια Αμερική. Με τη συμφωνία, η Getaroom θα σχηματίσει μια νέα επιχειρηματική μονάδα της Priceline—Priceline Partner Network—με στόχο τη βελτίωση του μοντέλου B2B υπηρεσιών προς τους συνεργάτες των ξενοδοχείων.

Η Priceline είναι μία από τις έξι εταιρείες που ανήκουν στην Booking Holdings, στην οποία ανήκουν επίσης οι Booking.com, Agoda, Rentalcars.com, KAYAK και OpenTable.

Ο νυν Διευθύνων Σύμβουλος της Getaroom, Matt Davis θα ηγηθεί της νέας επιχειρηματικής μονάδας στην Priceline μετά τη συμφωνία.

Η Getaroom ιδρύθηκε από τον Robert Diener και τον David Litman, το δίδυμο πίσω από το Hotel Reservations Network, το οποίο αργότερα έγινε Hotels.com. 

Νωρίτερα φέτος, οι Diener και Litman ίδρυσαν το Travel Funders Network, μια πλατφόρμα με έδρα το Ντάλας που προσφέρει εγγυημένο όγκο κρατήσεων στα ξενοδοχεία, εξασφαλίζοντας στους επιχειρηματίες μια σταθερή ροή εισοδήματος καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Η υπηρεσίες αυτές φάνηκαν ιδιαίτερα χρήσιμες εν μέσω της πανδημίας.

Με το Getaroom, οι συνιδρυτές ήθελαν να δημιουργήσουν έναν ιστότοπο που θα μπορούσε να προσφέρει στους ταξιδιώτες «οικονομικές»  κρατήσεις ξενοδοχείων ή άλλων τύπων καταλυμάτων.