Τι προβλέπει η Hines για το 2022
Τι προβλέπει η Hines για το 2022

Τι προβλέπει η Hines για το 2022

Στην δημοσιότητα το Global Real Estate Outlook στο οποίο περιγράφονται οι επενδυτικές στρατηγικές της εταιρείας για το 2022 και μετά.
RE+D magazine
26.01.2022

Kριτήρια Εnvironmental, Social and Governance (ESG) θα καθορίσουν την ταυτότητα των επενδύσεων σε πολλά μέρη του κόσμου επισημαίνει στο τελευταίο Global Real Estate Outlook η Hines στο οποίο περιγράφονται οι επενδυτικές στρατηγικές της εταιρείας για το 2022 και μετά.

Η Hines είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες επενδύσης, ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων στο κόσμο με παρουσία σε 255 πόλεις σε 27 χώρες μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα και 83,6 δισ δολάρια υπό διαχείριση και περισσότερα από 13,8 εκατ. τμ περιουσιακών στοιχείων τα οποία η Hines διαχειρίζεται για τρίτους.

Στην ετήσια έκθεση της επισημαίνει ότι όλο και περισσότερο, οι τοπικές κυβερνήσεις, οι επενδυτές και οι developers αναζητούν μοντέλα ανάπτυξης ακίνητης περιουσίας που ενσωματώνουν αρχές εξοικονόμησης πόρων και δίκαιης ενίσχυσης των τοπικών κοινωνιών καθώς αρχίζουν να αναγνωρίζουν ότι η επένδυση που δεν ενσωματώνει κριτήρια ESG, ενδέχεται να αντιμετωπίσει προβλήματα ρευστότητας στο μέλλον, όταν έρθει η ώρα να πουληθεί οποιοδήποτε ακίνητο.

Ενώ κάθε περιοχή είναι διαφορετική, μερικά πράγματα παραμένουν ίδια: οι επιτυχημένες επενδύσεις βασίζονται στην έξυπνες λήψεις αποφάσεων, από ανθρώπους που κατανοούν τον παραγωγικό ιστό των κοινωνιών τους.

Ιδιαίτερα για την Ελλάδα εντοπίζει τις ευκαιρίες στο τουριστικό κλάδο, τα logistics αλλά κυρίως την κατοικία καθώς από την μια πλευρά η χώρα έχει πάνω από μια δεκαετία να ανανεώσει το κτιριακό της απόθεμα και από την άλλη υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση και από το εξωτερικό για ημιμόνιμη κατοικία λόγω των καλών καιρικών συνθηκών που επικρατούν το περισσότερο μέρος του χρόνου, του ιδιαίτερου φυσικού περιβάλλοντος, και της πολιτιστικής κληρονομιάς.