Το εμπορικό πάρκο της ΤΕΝ BRINKE αποκτά η TRADE ESTATES
Το εμπορικό πάρκο της ΤΕΝ BRINKE αποκτά η TRADE ESTATES

Το εμπορικό πάρκο της ΤΕΝ BRINKE αποκτά η TRADE ESTATES

Εκλεισε η συμφωνία ύψους €18,3 εκατ. της εταιρείας του Ομίλου Fourlis για την απόκτηση της Bersenco
RE+D magazine
05.01.2022

Το εμπορικό πάρκο Piraeus Retail Park που βρίσκεται στην οδό Πειραιώς απέκτησε η ΑΕΕΑΠ του ομίλου Fourlis, Trade Estates.

Πιο συγκεκριμένα, η ΑΕΕΑΠ απέκτησε τις μετοχές της εταιρείας «BERSENCO ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» από τον Όμιλο ΤΕΝ BRINKE έναντι €18,3 εκατ.

Το εμπορικό πάρκο έχει κατασκευαστεί στο οικόπεδο των περίπου 15 στρεμμάτων όπου βρισκόταν η έδρα της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρείας "Βιομηχανία Συσκευασιών ΑΕ (ΒΙΣ) έως και το 1997. Το ακίνητο αγόρασε η Ten Brinke Hellas στην εκνοή του 2018 έναντι €1,05 εκατ. από την Helios Plaza, το κοινό σχήμα της ΒΙΣ (του ομίλου Φιλίππου) και της ισραηλινής Plaza Centers, που είχε συσταθεί για την ανάπτυξη στο ακίνητο εμπορικού κέντρου, επένδυση την οποία δεν κατάφερε τελικά να υλοποιήσει. 

Το εμπορικό πάρκο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισηγμένης το Εμπορικό Πάρκο βρίσκεται στην οδό Πειραιώς 54, στο Νέο Φάληρο εκτείνεται σε μια επιφάνεια 14.895 τ.μ., με εμπορικές επιφάνειες 14.555,46 τ.μ. 400 υπόγειες θέσεις στάθμευσης.

Στα 14 καταστήματα που θα στεγασθούν, συμπεριλαμβάνονται AAA (Triple-A) μισθωτές όπως ΑΒ Βασιλόπουλος, LCWaikiki, Μουστάκας Mc Donald’s κλπ. Το Εμπορικό Πάρκο με πράσινα χαρακτηριστικά βρίσκεται στο στάδιο της κατασκευής και η αποπεράτωσή του αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων τριών μηνών, με την έναρξη λειτουργίας να εκτιμάται για τον Ιούνιο 2022.

Μέσω της νέας επένδυσης η TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ στοχεύει στην περαιτέρω διεύρυνση της εμπορικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται στην διασταύρωση των οδών Κηφισού και Πειραιώς.

Οπως λέει ο όμιλος σε συνδυασμό με το υπάρχον συγκρότημα όπου ήδη λειτουργεί η Εταιρεία στην περιοχή Ρέντη, αλλά και με τα δύο Big Box καταστήματα κορυφαίων ομίλων λιανικής, δημιουργείται ένας κορυφαίος εμπορικός προορισμός με εύκολη πρόσβαση και από τις δύο κατευθύνσεις της οδού Πειραιώς. Στα άμεσα σχέδια συμπεριλαμβάνεται η εκμετάλλευση των συνεργιών μεταξύ των δυο συγκροτημάτων.

Η στρατηγική

Η συγκεκριμένη επένδυση εντάσσεται στη στρατηγική της Εταιρείας να εξειδικευτεί και να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη Εμπορικών Πάρκων και Κέντρων Logistics νέας γενιάς καθώς οι δύο αυτές κατηγορίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της προσέγγισης Omnichannel που εξελίσσεται στο παγκόσμιο εμπόριο.

Τα εμπορικά πάρκα αποτελούν σήμερα την ισχυρότερη τάση στις νέες αναπτύξεις λιανικού εμπορίου παγκοσμίως, καθώς οι καταναλωτές έχοντας στη διάθεσή τους λιγότερο διαθέσιμο χρόνο αλλά και στη μετά Covid εποχή θα αναζητούν συνεχώς εύκολη, ασφαλή και άμεση πρόσβαση σε αγορές και υπηρεσίες.

Οπως δήλωσε ο Προέδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Βασίλης Φουρλής: «Συνεπής στη στρατηγική για ηγετική θέση της Εταιρείας στο χώρο των εμπορικών πάρκων, ανακοινώνουμε μια ακόμη εξαγορά από την TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ. Σκοπός μας είναι μέσω συνεχούς έρευνας και ανάλυσης της εξέλιξης των αγορών να πραγματοποιούμε στοχευμένες επενδύσεις, οι οποίες αποκαλύπτουν κρυμμένες ευκαιρίες για την δημιουργία υπεραξιών μέσα από την ανάπτυξη κορυφαίων εμπορικών προορισμών για τις οικογένειες σύγχρονων καταναλωτών. H συγκεκριμένη συναλλαγή αποτελεί ένα ακόμα κομμάτι του δυναμικού στρατηγικού πλάνου της εταιρίας μας για την δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου μοναδικών εμπορικών ακινήτων μέσω εξαγορών και αναπτύξεων σε όλη την επικράτεια και στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή».