Προχωρά η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Σερβία - Μαυροβούνιο
Προχωρά η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Σερβία - Μαυροβούνιο

Προχωρά η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Σερβία - Μαυροβούνιο

Απο τα 75 χλμ, περισσότερα από τα 2/3 αποτελούνται από σήραγγες και γέφυρες.
RE+D magazine
28.12.2021

Εμπορική συμφωνία για την προετοιμασία της τεχνικής τεκμηρίωσης και την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου από Pozega προς Duga Poljana, μήκους 75 χιλιομέτρων, υπεγράφη πρόσφατα με την κινεζική εταιρεία CRBC (China Road and Bridge Corporation).

Πρόκειται για τη συνέχεια του έργου της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Βελιγραδίου-Νότιας Αδριατικής. Με την ολοκλήρωση αυτού του τμήματος, το επόμενο βήμα είναι η κατασκευή μιας διαδρομής προς το Boljare και τα σύνορα με το Μαυροβούνιο.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας, Aleksandar Vucic ότι η κατασκευή του τμήματος προς την Duga Poljana, το σημείο στο μέσον μεταξύ Novi Pazar και Sjenica, θα ξεκινήσει τον Μάρτιο και ότι θα χρειαστούν δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Το τμήμα είναι πολύ δύσκολο να κατασκευαστεί: από τα 75 χιλιόμετρα, περισσότερα από τα δύο τρίτα αποτελούνται από σήραγγες και γέφυρες. 

Η εν λόγω συμφωνία υπεγράφη από τον Υπουργό Κατασκευών, Μεταφορών και Υποδομών της Σερβίας, Τόμισλαβ Μομίροβιτς, τον διευθυντή του PE Roads of Serbia, Zoran Drobnjak, και τον αντιπρόεδρο της CRBC και τον Πρέσβη της Κίνας στη Σερβία, Chen Bo.

Πηγή: eKapija