Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας (MoU) μεταξύ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ και EUROBANK για το Office Tower
Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας (MoU) μεταξύ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ και EUROBANK για το Office Tower

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας (MoU) μεταξύ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ και EUROBANK για το Office Tower

Εξέταση ανάπτυξης πύργου γραφείων και μεταφοράς των κεντρικών της τράπεζας.
RE+D magazine
23.12.2021

Την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας (MoU) μεταξύ των ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. και της Eurobank για την εξέταση ανάπτυξης πύργου γραφείων και μεταφοράς των γραφείων της Τράπεζας στο Ελληνικό ανακοίνωσε η Lamda Development.

Συγκεκριμέναη η LAMDA DEVELOPMENT S.A. σε ανακοίνωσή της γνωστοποιεί ότι:


Στο πλαίσιο εφαρμογής του επιχειρηματικού σχεδίου για την ανάπτυξη του εμβληματικού έργου του Ελληνικού, η ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. σύναψε την 22.12.2021 Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) με την Τράπεζα Eurobank Α.Ε., δυνάμει του οποίου τα μέρη θα εξετάσουν την απόκτηση από την Τράπεζα Eurobank Α.Ε. οικοπέδου (εμβαδού περίπου 18χιλ τ.μ.), χωροθετημένου εντός του Επιχειρηματικού Κέντρου της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, εντός του οποίου θα αναπτυχθεί υπό την επίβλεψη και διαχείριση κατασκευής της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. υψηλό κτήριο (πύργος - tower) αμιγούς χρήσης γραφείων συνολικού εμβαδού 40.000 τ.μ. προκειμένου να μεταφερθούν εκεί τα γραφεία της Τράπεζας.


Το εν λόγω Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) αποτελεί μία ακόμη συμφωνία για ανάπτυξη χώρων γραφείων στο έργο του Ελληνικού. Ο πύργος γραφείων (tower) εκτιμώμενου ύψους άνω των 100μ., προορίζεται να αποτελέσει ένα ακόμη μοναδικό τοπόσημο (landmark) της συγκεκριμένης περιοχής, και της γενικότερης ανάπτυξης του Ελληνικού.


Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο ως άνω Μνημόνιο, εφόσον υπογραφεί η οριστική συμφωνία μεταξύ των μερών, η συνολική επένδυση για την ανάπτυξη του πύργου υπολογίζεται σε €140εκ