10.000 νέα δενδρύλλια έως το τέλος Νοεμβρίου στους πρόποδες του Υμηττού
10.000 νέα δενδρύλλια έως το τέλος Νοεμβρίου στους πρόποδες του Υμηττού

10.000 νέα δενδρύλλια έως το τέλος Νοεμβρίου στους πρόποδες του Υμηττού

RE+D magazine
17.11.2023

Περίπου 1.000 νέα δενδρύλλια ανεπτυγμένα, πλατύφυλλα, βραδύκαυστα φύτεψαν κάτοικοι του Δήμου Γλυφάδας, ύστερα από κάλεσμα της δημοτικής αρχής στο πλαίσιο της εκστρατείας δενδροφύτευσης του "Όλοι Μαζί Μπορούμε".

Οπως δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, οι δενδροφυτεύσεις θα συνεχιστούν με μαθητές σχολείων, έτσι ώστε έως το τέλος Νοεμβρίου να έχουν φυτευτεί περί τα 10.000 καινούργια δενδρύλλια.

"Όλοι μαζί σήμερα αφήνουμε το δικό μας περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Πρέπει να προστατεύσουμε τον Υμηττό και το περιβάλλον και να χαιρόμαστε όλοι το βουνό μας. Εκατοντάδες συμπολίτες μας είναι σήμερα εδώ, οικογένειες και πολλά μικρά παιδιά, πράγμα που μας δίνει κουράγιο ότι το μέλλον θα είναι καλύτερο για όλους", είπε ο ίδιος και πρόσθεσε: "στην πόλη μας όλα αυτά τα χρόνια βάλαμε χιλιάδες νέα δέντρα και θα συνεχίσουμε με ακόμη πιο έντονους ρυθμούς. Είναι δέσμευσή μας πως όταν χάνεται ένα δέντρο θα φυτεύουμε στη θέση του δύο και τρία. Φυτεύοντας ένα δένδρο βελτιώνεις το κλίμα, ανανεώνεις τον αέρα, συγκρατείς τις πλημμύρες, δημιουργείς συνθήκες διαβίωσης της πανίδας του βουνού, εμπλουτίζεις τα υπόγεια νερά, απολαμβάνεις τον ίσκιο του και την ομορφιά του. Ευχαριστούμε πάρα πάρα πολύ το Όλοι Μαζί Μπορούμε και τον Πρόεδρό του Γιάννη Σπανολιό για την εξαιρετική συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια και καλή συνέχεια να έχουμε".