Αγοράστηκαν τα "Jacobs Inn" σε Δουβλίνο και Βαρκελώνη
Αγοράστηκαν τα "Jacobs Inn" σε Δουβλίνο και Βαρκελώνη

Αγοράστηκαν τα "Jacobs Inn" σε Δουβλίνο και Βαρκελώνη

Μέσω συναλλαγής που πραγματοποιήθηκε με ένα fund το οποίο διαχειρίζεται ο όμιλος BlackRock.
RE+D magazine
29.04.2024

Η Azora ολοκλήρωσε την απόκτηση δύο ξενώνων που βρίσκονται στο Δουβλίνο και τη Βαρκελώνη για λογαριασμό του Azora European Hotel and Lodging Fund (AEHL ή the Fund), μέσω συναλλαγής με ένα ταμείο που διαχειρίζεται η BlackRock.

Το χαρτοφυλάκιο, το οποίο περιλαμβάνει το Jacobs Inn Dublin και το Jacobs Inn Barcelona, λειτουργεί επί του παρόντος από τη Siggis Capital. Τα περιουσιακά στοιχεία πωλούνται χωρίς επιβάρυνση και θα τα διαχειρίζεται η Latroupe.

Για τη συναλλαγή, η Azora είχε συμβούλους τους Pinsent Masons, KPMG και Arcadis και η BlackRock την JLL, την Colliers, τη Matheson LLP, τη CMS και την PwC.

Η Concha Osacar, ένας από τους ιδρυτικούς εταίρους της Azora, σχολίασε: «Αυτή η εξαγορά αντιπροσωπεύει μια σπάνια ευκαιρία απόκτησης ενός αστικού χαρτοφυλακίου σε δύο ελκυστικούς προορισμούς που επωφελούνται από τον ισχυρό εγχώριο και διεθνή τουρισμό».

Ο Carlos Cano, Διευθύνων Σύμβουλος της Latroupe, ανέφερε: «Η συναλλαγή υπογραμμίζει τη φιλοδοξία της Latroupe να συνεχίσει να αναπτύσσεται και να προσθέτει νέα στοιχεία ενεργητικού στην πλατφόρμα σε ορισμένους από τους πιο καλούς ευρωπαϊκούς προορισμούς. Αναζητούμε ενεργά νέες επενδυτικές ευκαιρίες μέσω της αγοράς υφιστάμενων περιουσιακών στοιχείων και μέσω συμφωνιών διαχείρισης με ιδιοκτήτες ακινήτων που θέλουν να αξιοποιήσουν την τεχνολογία και την τεχνογνωσία της Latroupe για να αναπτύξουν την επιχείρησή τους».