Αγωγή της Hellenic Train στον ΟΣΕ

Αγωγή της Hellenic Train στον ΟΣΕ
Για την κακή κατάσταση της σιδηροδρομικής υποδομής
RE+D magazine
09.03.2023
Αγωγή σε βάρος του ΟΣΕ έχει καταθέσει η Hellenic Train ζητώντας αποζημίωση ύψους €1.149.000 + αναλογούντος ΦΠΑ, με την υπόθεση να εκκρεμεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών από τις 29/12/2022 όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.
Η Hellenic Train με την αγωγή της κατηγορεί τον ΟΣΕ ότι έχει παραβιάσει την υποχρέωσή του για την ορθή συντήρηση της σιδηροδρομικής υποδομής υποστηρίζοντας, ότι ο ΟΣΕ «παρά τις οχλήσεις» δεν έχει προχωρήσει σε αποκατάσταση των προβλημάτων με αποτέλεσμα η εταιρεία να χρεώνεται «για εργασίες συμπληρωματικής συντήρησης από τις 14 Σεπτεμβρίου του 2017.
Ποσά τα οποία οφείλονται αποκλειστικά στην κακή κατάσταση της υποδομής και τη μη άρση των σχετικών προβλημάτων».
Η Hellenic Τrain αναφέρεται συγκεκριμένα σε εργασίες που έκανε από 14 Σεπτεμβρίου του 2017 έως 28 Φεβρουάριου του 2019 με το κόστος αυτών να ανέρχεται στο εν λόγω ποσό.