Αίτηση πτώχευσης της ταξιδιωτικής εταιρείας Attika Reisen
Αίτηση πτώχευσης της ταξιδιωτικής εταιρείας Attika Reisen

Αίτηση πτώχευσης της ταξιδιωτικής εταιρείας Attika Reisen

Η εταιρεία παρείχε υπηρεσίες και σε μεσιτεία ακινήτων σε Ελλάδα και Κύπρο.
RE+D magazine
08.12.2023

Η εταιρεία διοργάνωσης ταξιδιών Attika Reisen, που ιδρύθηκε από τον Μιχάλη Καραβά με ειδικότητα σε ταξιδιωτικούς προορισμούς της Ελλάδας και της Κύπρου, υπέβαλε αίτηση πτώχευσης.

Σύμφωνα με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Μόναχο που επικαλείται δημοσιεύματα του Γερμανικού Τύπου η ανωτέρω εταιρία -της οποίας ο ιδρυτής έφυγε πρόσφατα από τη ζωή- δραστηριοποιούνταν εδώ και 45 χρόνια και παρέχει υπηρεσίες σε άνω των 1.000 επιλογών διαμονής στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων ξενοδοχείων, ξενώνων και εξοχικών κατοικιών αντιμετωπίζει πλέον πρόβλημα επιβίωσης. 

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρία προσπαθούσε από τον Αύγουστο του 2022 με το τμήμα Attika Premium να παρέχει αποκλειστικές υπηρεσίες πολυτελείας στην Αθήνα, καθώς και μεσιτεία ακινήτων σε Ελλάδα και Κύπρο. 

Νέες κρατήσεις για την ερχόμενη θερινή περίοδο δεν είναι επί του παρόντος δυνατές, γεγονός που ενδέχεται να έχει επιπτώσεις στους ταξιδιώτες και τις συνεργαζόμενες εταιρίες. 

Η Attika Reisen δεν έχει ακόμη προβεί σε επίσημη δήλωση σχετικά με τα αίτια της πτώχευσης. Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι από πλευράς της εκκρεμούν πληρωμές προς διάφορα ταξιδιωτικά γραφεία, γεγονός που είχε προκαλέσει προβληματισμό στον κλάδο σχετικά με την οικονομική σταθερότητα της εταιρίας.