Άλλαξαν ιδιοκτήτη 132.000 τμ εμπορικών πάρκων στη Ρουμανία
Άλλαξαν ιδιοκτήτη 132.000 τμ εμπορικών πάρκων στη Ρουμανία

Άλλαξαν ιδιοκτήτη 132.000 τμ εμπορικών πάρκων στη Ρουμανία

Η συμφωνία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες συναλλαγές στον τομέα του retail στη χώρα
RE+D magazine
11.12.2023

Η ευρωπαϊκή εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητα με έδρα το Βέλγιο, Mitiska REIM ολοκλήρωσε την πώληση 25 εμπορικών πάρκων στη Ρουμανία

Το χαρτοφυλάκιο πωλήθηκε έναντι €219 εκατ. στον Όμιλο LCP με τη συμφωνία να αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες συναλλαγές στον τομέα του retail στη Ρουμανία.

Υπερδιπλασιάζει την αρχική επένδυση σε μια μέση περίοδο διακράτησης 5 ετών για τους επενδυτές στα ταμεία FRI και FRI 2 που κατείχαν τα περιουσιακά στοιχεία. Αντιπροσωπεύοντας μια συνολική ακαθάριστη εκμισθώσιμη επιφάνεια (GLA) 132.000 m2, το χαρτοφυλάκιο των 25 πάρκων λιανικής αναπτύχθηκε, κατασκευάστηκε και διαχειρίζεται από την Mitiska REIM σε συνεργασία με τον εταίρο της στη Ρουμανία Square 7 Properties τα τελευταία 10 χρόνια.

Όλα τα πάρκα λιανικής στο χαρτοφυλάκιο είναι συνδεδεμένα με τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ Kaufland ή Lidl, είτε από συνδυασμό και των δύο, με άλλους ενοικιαστές να περιλαμβάνουν κορυφαίες διεθνείς μάρκες όπως Deichmann, DM, Pepco, Jysk, KFC, Kik και Takko.

Όσον αφορά στη βιωσιμότητα, ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο έχει λάβει πιστοποιήσεις BREEAM "πολύ καλά" για την απόδοση περιουσιακών στοιχείων.