Αναβαθμίστηκε ο φωτισμός στη γέφυρα της Πέτρου Ράλλη
Αναβαθμίστηκε ο φωτισμός στη γέφυρα της Πέτρου Ράλλη

Αναβαθμίστηκε ο φωτισμός στη γέφυρα της Πέτρου Ράλλη

RE+D magazine
03.10.2022

Την πλήρη αισθητική και λειτουργική μεταμόρφωση της εικόνας της γέφυρας του Κηφισού στον ανισόπεδο κόμβο της λεωφόρου Πέτρου Ράλλη με την αναβάθμιση του φωτισμού της ολοκλήρωσε η περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο των έργων που έχουν ξεκινήσει για την ανάδειξη των γεφυρών στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς της.

Η συγκεκριμένη γέφυρα επιλέχθηκε πρώτη, καθώς σύμφωνα με σχετικές αναφορές της τροχαίας και της ασφάλειας, έχουν κατ' επανάληψη παρατηρηθεί παραβατικές συμπεριφορές, συσσώρευση απορριμμάτων, αλλά και κατάληψη του χώρου κάτω από τον φορέα της γέφυρας.

Τα συνεργεία της περιφέρειας Αττικής καθάρισαν πλήρως τον χώρο κάτω από τη γέφυρα, απομάκρυναν τις αφίσες και έβαψαν τις κολώνες. Παράλληλα, φωτίστηκε επαρκώς ο χώρος με φωτιστικά συστήματα led, τα οποία εξασφαλίζουν λιγότερη κατανάλωση ενέργειας, καθώς η ισχύς τους είναι 40 kW, η οποία μπορεί να μειωθεί στα 20 kW, εφόσον υπάρξει ανάλογη ρύθμιση φωτεινότητας (dimming) στο 50%.

Πρόκειται για την πρώτη γέφυρα εκ των επτά μεγάλων οδικών γεφυρών που αναμένεται να φωτιστούν με υψηλής τεχνολογίας και χαμηλής κατανάλωσης φωτιστικά συστήματα  Led, μέσω αρχιτεκτονικής μελέτης φωτισμού, που σχεδιάζει και υλοποιεί η Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής, με στόχο τον εξωραϊσμό των δημόσιων χώρων που σχηματίζονται κάτω από το τεχνικό τμήμα των γεφυρών και τη διατήρηση τους σε καλή κατάσταση. Σύμφωνα με την περιφέρεια, ο νέος φωτισμός των γεφυρών θα λειτουργήσει αποτρεπτικά και απέναντι σε παραβατικές συμπεριφορές που έχουν διαπιστωθεί στα συγκεκριμένα σημεία.