Αναβαθμίζονται οι υποδομές στην Κρήτη με έργα συνολικά €3,5 δισ.
Αναβαθμίζονται οι υποδομές στην Κρήτη με έργα συνολικά €3,5 δισ.

Αναβαθμίζονται οι υποδομές στην Κρήτη με έργα συνολικά €3,5 δισ.

Ο ΒΟΑΚ το μεγαλύτερο έργο που θα εξυπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες του νησιού.
RE+D magazine
20.01.2023

Στο μεγάλο πρόγραμμα έργων ύψους 3,5 δισ. ευρώ που υλοποιείται στην Κρήτη αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση.

«Ξέρουμε να λειτουργούμε με πολιτικό ρεαλισμό και όχι πολιτική αλαζονεία» τόνισε ο υφυπουργός Υποδομών, προσθέτοντας ότι «με αυτόν τον τρόπο έχουμε πορευτεί όλο το προηγούμενο διάστημα στο Υπουργείο και έχουμε κατορθώσει μετά από μια δεκαετία υποεπένδυσης στον χώρο των υποδομών να δημιουργήσουμε το μεγαλύτερο πακέτο έργων που έχει δει η χώρα τα τελευταία 15 χρόνια ύψους 13δισ. € εκατ των οποίων τα 3,5δισ. € αφορούν στη Κρήτη».

Στα εμβληματικότερα έργα που υλοποιούνται στην Κρήτη, σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη «είναι ο ΒΟΑΚ, που ξεκίνησε να κατασκευάζεται, στο τμήμα Άγιος Νικόλαος - Νεάπολη, το αεροδρόμιο στο Καστέλι, που θα είναι μεγαλύτερο κατά 32%, προκειμένου να εξυπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες του νησιού έως και τα αρδευτικά και αντιπλημμυρικά έργα.

«Πρόθεσή μας ήταν και είναι να συμβάλλουμε κατά το μέτρο των αρμοδιοτήτων μας στην υλοποίηση ενός σημαντικού σχεδίου, που περιλαμβάνει τη συνολική αναβάθμιση των υποδομών της Κρήτης, με εμβληματικά έργα» συνέχισε ο κ. Καραγιάννης και ξεκαθάρισε ότι «δεν θέλουμε να δίνουμε ανέξοδες υποσχέσεις, ούτε να δημοπρατούμε μη υλοποιήσιμα έργα και να εγκαινιάζουμε μουσαμάδες».